Cum arată ultima lucrare a lui Bansky vândută pentru 3,7 milioane de euro la o licitație londoneză FOTO

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 10:442312 citiri
Cum arată ultima lucrare a lui Bansky vândută pentru 3,7 milioane de euro la o licitație londoneză FOTO
"Love is in the Bin", a fost parţial distrusă imediat după adjudecare FOTO News.ro

O lucrare atribuită lui Banksy, un diptic (tablou alcătuit din două piese) al "Girl with Balloon", a fost vândut vineri, 15 octombrie, pentru 3,1 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro), la Christie's Londra, a doua zi după recordul întregistrat de britanic cu lucrarea distrusă în urmă cu trei ani.

Realizată în 2005, pânza în două părţi, ce reprezintă o fetiţă care ţine în mână un balon roşu în formă de inimă pe fond alb, a fost estimată între 2,9 şi 4,1 milioane de euro.

Joi seară, o altă versiune a acestei lucrări, care a fost distrusă parţial acum trei ani, a fost adjudecată la 21,8 milioane de euro. Această sumă depăşeşte precedentul record pentru un Banksy, atins în martie cu "Game Changer", o pânză dedicată îngrijitorilor în perioada pandemiei de coronavirus, care a fost vândută pentru 19,5 milioane de euro în beneficiul serviciului de sănătate britanic.

În octombrie 2018, "Girl with Balloon", redenumită "Love is in the Bin", a fost parţial distrusă imediat după adjudecare. Un mecanism ascuns în rama tabloului a tăiat jumătatea inferioară a pânzei.

Banksy a vrut prin acest gest să denunţe "comercializarea" artei. În trei ani, preţul lucrării distruse a crescut de aproape 18 ori.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News