Axiome acceptate ca fiind adevarate, dar care nu sunt chiar asa

Vineri, 20 Mai 2011, ora 12:08
7814 citiri
Axiome acceptate ca fiind adevarate, dar care nu sunt chiar asa

Cel mai probabil ti s-a intamplat sa auzi sau chiar sa tii cont de anumite zicale sau sfaturi despre care se crede ca sunt adevarate si ca te pot ajuta intr-un anumit sens, dar care nu sunt chiar asa.

Pentru a te lamuri despre ce este vorba, iata cateva exemple oferite de Men's Health.

1. Femeile adora surprizele

Adevarul este ca ele adora mai mult sa anticipeze. Poti sa ii dai de inteles ca pregatesti ceva de ziua ei, spre exemplu, dar, desigur, pastrand totusi cateva elemente de surpriza. Daca nu reusesti sa tii un secret si te dai de gol cu absolut toate straduintele tale de a o surprinde, tot o bucurie va fi si atunci, doar ca va fi in avans. Important este ca iti pasa, iar femeile isi doresc sa simta acest lucru.

2. Doctorul iti va spune daca ai vreo problema

Adevarul este ca doctorii sunt foarte ocupati si, din aceasta cauza, uneori sunt concentrati doar pe ce se intampla in prezent, pe ce rezultate de la analize vad in acel moment, fara sa isi mai aminteasca sau sa tina cont de trecut, spre exemplu de factorii de risc ereditari, sau fara sa se mai gandeasca la viitor, la ce ai putea pati in anumite conditii.

In plus, se poate intampla ca, si atunci cand vad nivelul colesterolului marit, sa uite sa iti mai dea si sfaturile necesare legate de stilul de viata pentru ca acesta sa mai scada.

Pentru a te asigura ca nu vei fi subiectul unei astfel de situatii, cel mai bine este sa pui mai multe intrebari medicului tau - cum sunt analizele, ce trebuie sa faci, cand sa revii pentru o consultatie.

3. Lucreaza la relatia ta ca si cum ar fi un job

Lucrurile nu ar trebui sa stea chiar asa. Pentru ca asta ar presupune ca in relatia ta au inceput sa apara momente in care faci ceva mai mult din obligatie sau pentru ca asa "se face" decat din placere sau bucurie. E foarte bine sa lucrati ca o echipa, sa impartasiti idei si planuri si sa gasiti solutii convenabile pentru amandoi atunci cand apare un impas, dar toate acestea trebuie sa fie placute.

4. Fa altora ce iti place tie

Sa nu faci altora ce tie nu iti place este foarte bine, insa reciproca nu este chiar valabila deoarece gusturile difera foarte mult de la om la om. Spre exemplu, daca esti la inceputul unei relatii, evita extremele, cum ar fi niste glume deplasate, chiar daca pe tine nu te-ar deranja. Axeaza-te mai degraba pe a intreba: "Ce ai facut astazi, cum a fost?"; aceasta intrebare reprezinta un bun mod de a incepe o conversatie cu cineva mai strain si de a afla mai multe despre persoana respectiva, iar daca ai deja o relatie de durata este foarte buna pentru intretinerea ei.

5. Nu iti lasa copilul sa castige

Unii parinti fac greseala de a se concentra pe a-si obisnui copilul cu o lume mai dura, mai grea, insa mai bine este sa ii construiesti increderea in sine. Cand este mic, fa in asa fel incat sa poata castiga mai usor iar, pe masura ce creste, sporeste dificultatea sarcinilor.

6. Curatarea chimica distruge hainele

Este drept ca aceasta poate fi destul de dura pentru haine, insa, daca nu abuzezi de ea, nu se intampla nimic rau. Costumele spre exemplu pot fi duse la curatat dupa trei sau patru purtari, mai ales daca s-a intamplat un "accident", cum ar fi o pata (spune-le celor de la curatatorie si ce anume pata a fost deoarece unele substante cer tratamente diferite pentru a fi inlaturate).

7. Fii parintele lui, nu prietenul lui

Este foarte important sa impui copilului niste reguli pe care sa le si respecte, insa nu te limita doar la a fi exigent si a-i coordona viata. Caldura sufleteasca si apropierea il pot face sa aiba incredere in tine si sa iti spuna tot, ceea ce este un lucru mult mai bun decat sa ascunda de teama.

8. Exercitiile cardio facute intr-un ritm constant si incet sunt o pierdere de timp

Desigur, alternarea intensitatilor atunci cand faci exercitii cardio este foarte indicata pentru arderea grasimilor. Insa asta nu inseamna sa renunti la antrenamentele lungi, constante si mai usoare. O alergare de intensitate mica mareste capacitatea inimii, ceea ce iti va fi de folos la alte exercitii, si nu numai.

9. La doctor trebuie sa mergi pentru orice problema

Adevarul este ca, daca fiecare ar face acest lucru, medicii ar avea un program atat de incarcat incat ai putea avea parte de o consultatie o data la un mare interval de timp. De aceea, este bine sa incerci sa triezi putin problemele si in cazuri minore sa ceri si parerea altor persoane cum ar fi farmacisti sau asistenti medicali.

Ai grija insa la simptomele grave, care cer sa te duci la medic, cum ar fi: durere puternica, mai ales in piept, probleme legate de respiratie, foame, sete, febra, sange in urina, si mai ales daca apar fara explicatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#mituri, #ziceri mai putin adevarate, #adevaruri deformate , #obiceiuri