Avertisment al oamenilor de știință: Organismele extraterestre pot invada Pământul

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 05:00
4940 citiri
Avertisment al oamenilor de știință: Organismele extraterestre pot invada Pământul
Organismele extraterestre pot contamina Pământul FOTO: NASA

O echipă de oameni de știință de la universități din Canada, Australia și Germania avertizează lumea că organismele extraterestre ar putea invada Pământul. De aceea, ei solicită mai multe studii de colaborare între biologi și astronomi, pentru a reduce riscurile de contaminare la care este supusă planeta noastră, odată cu intensificarea explorării spațiului cosmic.

Lucrarea cercetătorilor ”Biosecuritate planetară: Aplicarea științei invaziei pentru a preveni contaminarea biologică datorată călătoriilor din spațiu”, a fost publicată recent în revista BioScience, potrivit Live Science.

Creșterea numărului de misiuni în spațiu ale omenirii mărește șansele ca organismele extraterestre să invadeze Pământul, iar cele de pe Terra noastră să invadeze alte planete, susțin Anthony Ricciardi, de la Universitatea McGill Montreal, Canada, Philip Cassey, Universitatea Adelaide, Australia, Stefan Leuko, Institutul de medicină aerospațială din Koln, Germania și Andrew Woolnough, Universitatea Melbourne, Australia, conform BioScience.

”Căutarea vieții dincolo de lumea noastră este un efort interesant, care ar putea duce la o descoperire enormă, într-un viitor nu prea îndepărtat. Cu toate astea, în fața creșterii misiunilor spațiale, este crucial să se reducă riscurile de contaminare biologică în ambele direcții”, a spus Anthony Ricciardi.

Un celebru fizician britanic vine cu o concluzie neașteptată: ”Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

Experții solcită mai multe studii de colaborare între astrobiologii care caută viața extraterestră și biologii de invazie. ”Putem doar specula despre ce tipuri de organisme ar putea fi întâlnite, dacă astrobiologii ar găsi viață. Cele mai plauzibile forme ar fi microbiene și probabil ele seamănă cu bacteriile”, a adăugat cercetătorul.

Biologii au remarcat faptul că oamenii au deteriorat ecosistemele din întreaga lume, permițând organismelor să invadeze noi medii, la care nu ar fi putut ajunge niciodată, în mod natural. De exemplu, o ciupercă din America de Sud numită Austropuccinia psidii a fost introdusă în Australia, în circumstanțe necunoscute.

Un OZN neașteptat observat deasupra Elveției: Apariție neobișnuită în plină noapte VIDEO

Pentru dovezi ale contaminării interplanetare, cercetătorii au citat nava spațială israeliană Beresheet, care s-a prăbușit pe Lună în 2019, în timp ce transporta la bord mii de tardigrade, animale microscopice care pot supraviețui în condiții extreme. Astfel, incidentul a demonstrat potențialul de scurgeri biologice.

”Riscurile fără precedent de contaminare biologică sunt prezente, în noua eră a explorării spațiale, care vizează cele mai susceptibile regiuni de a conține viață”, a spus Ricciardi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Îngrijorări majore pentru uzina nucleară Zaporojie. Avertismentul critic transmis de șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică
Îngrijorări majore pentru uzina nucleară Zaporojie. Avertismentul critic transmis de șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică
"Ne apropiem periculos de mult de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, condamnând recentele atacuri...
Avertismentul unui medic: De ce mâncatul a devenit pentru mulţi o metodă de evadare şi relaxare
Avertismentul unui medic: De ce mâncatul a devenit pentru mulţi o metodă de evadare şi relaxare
Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi, a declarat medicul psihiatru Petronela Nechita. Este esenţial să subliniem, spune aceasta, că, pe...
#extraterestre, #organisme modificate genetic, #avertisment , #fenomen