Alarmă în rândul oamenilor de știință: ”Opriți firmele Big Tech să controleze mintea oamenilor cu cipuri implantate” VIDEO

Sambata, 17 Iulie 2021, ora 01:32
22434 citiri
Alarmă în rândul oamenilor de știință: ”Opriți firmele Big Tech să controleze mintea oamenilor cu cipuri implantate” VIDEO
Giganții tehnologici vor să controleze mințile oamenilor FOTO: The US Sun

Marile companii tehnologice ar putea să ne controleze mintea cu ajutorul unor cipuri implantate în creier, în decursul următorilor zece ani, avertizează oamenii de știință. Firmele gigantice americane ale lui Elon Musk și Mark Zuckerberg intenționează să manipuleze deciziile și opiniile umane, iar un grup de neurologi din SUA solicită reglementări, înainte ca știința aplicată să facă pasul următor.

Experți de top din Statele Unite se tem că această nouă tehnologie spectaculoasă, de implementare de cipuri cerebrale, care ar putea fi disponibilă în zece ani, să transforme oamenii în simple ”marionete”, potrivit The Sun.

Predicția cercetătorilor reflectă scenariile puse la cale de filmele de la Hollywood, precum pelicula ”Inception”, în care Leonardo DiCaprio interpretează rolul unui hoț care fură informații prin infiltrarea în subconștientul țintelor sale.

Iar Rafael Yuste, profesor de neuroștiințe la Universitatea Columbia din New York și membru al grupului Morningside, atrage serios atenția asupra acestei ”noi tehnologii”. ”Această distopie nu mai este science-fiction, ci ea ar putea deveni în curând o realitate sinistră”.

Expertul apreciază că giganții din tehnologie alocă sume uriașe de bani într-o cursă de dezvoltare a unor noi generații de dispozitive, care vor înlocui smartphone-urile și vor conecta creierele noastre la rețea.

Astfel, Facebook lucrează la contopirea creierului cu computerele. Iar firma Neuralink a lui Elon Musk a experimentat deja interfața tehnologică, prin implantarea unor cipuri în creierul maimuțelor.

Descoperire extrem de rara in Tara Sfanta: Prima dovada care confirma scrierile din Biblie, gasita dupa 3.100 de ani

Profesorul american trage un semnal de alarmă puternic, de care lumea trebuie să țină cont și să stopeze firmele Big Tech să meargă înainte cu aceste proiecte periculoase. ”Credem că această problemă este o preocupare foarte serioasă. S-ar putea încălca esența a ceea ce ne face oameni. Conținutul minții noastre este identitatea noastră. Ei vor să creeze niște oameni hibrizi cu interfețe tehnologice ale creierului, care comunică cu internetul”.

”Amenințarea pentru umanitate este atât de gravă, încât solicităm adăugarea unui set de ”neuro-drepturi” la Declarația universală a drepturilor omului adoptată de Organizația Națiunilor Unite”, a anunțat grupul Morningside, al oamenilor de știință.

Mistere descoperite la piramidele egiptene de la Giza VIDEO

Între timp, Neuralink intenționează sa înceapă testarea pe oameni, voluntari, a cipurile cerebrale, chiar în acest an, dacă va lua toate avizele necesare din partea autorităților americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Mogulii tehnologiei cei mai de succes au multe lucruri în comun, dar gustul pentru mașini nu este unul dintre ele. Unii, precum guru-ul în AI Sam Altman, au colecții luxoase de McLarens și...
#Controlul mintii, #Big Tech, #Elon Musk Neuralink, #Mark Zuckerberg, #Facebook, #cipuri implantate, #companii tehnologie , #stiinta tehnica