Astronauții NASA au fost pe Lună, acum 52 de ani: Care sunt dovezile care infirmă teoriile conspirațiilor VIDEO

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 03:00
16622 citiri
Astronauții NASA au fost pe Lună, acum 52 de ani: Care sunt dovezile care infirmă teoriile conspirațiilor VIDEO
Astronautul Neil Armstrong pășea pe Lună pe 20 iulie 1969 FOTO: Qaurtz

La 52 de ani de la istorica misiune Apollo 11, când pe 20 iulie 1969, Neil Armstrong și Edwin Aldrin au devenit primii oameni care au pășit pe suprafața Lunii, mai există teoreticieni ai conspirațiilor care nu sunt convinși de acest lucru.

Scepticii care neagă accesul pământenilor pe satelitul Terrei, susțin fel de fel de ipoteze, afirmând că aselenizarea a fost trucată într-un studio de la Hollywood de către regizorul Stanley Kubrick sau că evenimentul s-ar fi produs într-un hangar din faimoasa Zonă 51. Însă toate acestea rămân doar niște afirmații nefondate, potrivit Express.

Iată ce spune comunitatea științifică despre acest moment important din istoria cuceririi spațiului de către oameni. Vă prezentăm mai jos câteva dovezi care atestă faptul că astronauții de la NASA au fost pe Lună.

1. S-a construit în SUA tot ceea ce era necesar zborului pe Lună

Neil deGrasse Tyson, celebrul astrofizician și autor a demontat teoriile conspirațiilor, care afirmă că oamenii nu au pășit pe satelitul nostru. Expertul a argumentat prin faptul că au existat mii de ore de muncă la proiectarea și construirea rachetei lunare a NASA, Saturn V.

”Racheta a fost lansată. Am văzut cu toții. Și mai există și hardware-ul acolo, în clădirile unde s-au conceput planurile de proiectare a rachetei Saturn V.

Negarea aselenizării pe Lună ar necesita ca NASA să fi falsificat toate documentele și să se asigure că cei 400.000 de oameni implicați în efortul colectiv, nu au lăsat să le scape nimic, despre ceea ce susțin unii că a fost o farsă. ”Mi se pare mult mai ușor să mergi pe Lună”, a spus dr. Tyson.

Cum va veni sfârșitul lumii: Oamenii de știință au anunțat care sunt variantele VIDEO

2. Centura de radiații Van Allen nu omoară astronauții care călătoresc în spațiu

Teoreticienii conspirațiilor susțin că centura de radiații Van Allen este prea periculoasă pentru a fi străbătută de oameni.

Cu toate astea, potrivit Institutului de Fizică din Marea Britanie, acest lucru nu este adevărat. ”Unii cred că oamenii nu ar putea trece prin această centură Van Allen, fără a fi expuși unor doze letale de radiații.

Aceasta era o preocupare reală, înainte de misiunile Apollo. Însă, oamenii care au construit naveta spațială s-au asigurat că ea protejează astronauții foarte bine. Au izolat naveta cu o carcasă din aluminiu.

Iar astronauții de pe Apollo 11 au zburat pe o traiectorie care le-a minimalizat expunerea la radiații. Astfel, datele colectate de către NASA indică faptul că expunerea astronauților a fost de 0,47 rad, mai puțin decât cea experimentată de unii muncitori ai unei centrale nucleare de pe Pământ.

NASA anunță că Luna va produce catastrofe naturale pe Pământ: ”Oamenii își vor pierde locurile de muncă” VIDEO

3. Astronauții nu au putut face fotografii cu stelele de pe suprafața Lunii

Aceasta este o conspirație populară, dar care poate fi dezmințită de către oricine are un aparat foto. Conspiraționiștii susțin că dacă fotografiile NASA ar fi fost făcute cu adevărat pe Lună, de astronauți, atunci cerul ar fi trebuit să fie plin de mii de stele.

Ei bine, nu este adevărat acest lucru, el se datorează faptului că suprafața Lunii este luminată de Soare, în mod direct.

Pentru a face fotografii pe Lună, astronauții au setat aparatele foto pe viteze de declanșare rapide, ceea ce nu a dezvăluit stelele în poze.

Experții de la Observatorul Greenwich din Marea Britanie au declarat: "În acea situație, obiectele slab vizibile, precum stelele, pur și simplu nu se vor vedea în fotografii".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#aselenizare Neil Armstrong, #astronauti NASA Luna, #astronauti NASA, #astronauti aselenizare , #fenomen