Noi dovezi ale aselenizării astronauților SUA pe Lună: NASA dezvăluie fotografii și un film neștiute FOTO VIDEO

Vineri, 06 August 2021, ora 03:006420 citiri
Noi dovezi ale aselenizării astronauților SUA pe Lună: NASA dezvăluie fotografii și un film neștiute FOTO VIDEO
Unul dintre astronauții misiunii Apollo 15 pășește pe Lună FOTO: USA Today

Misiunile Apollo pe Lună ale astronauților americani suscită și astăzi un mare interes, dar și opinii contradictorii. La aniversarea a 50 de ani de la zborul Apollo 15, NASA a dezvăluit noi detalii, după ce a publicat mai multe fotografii dar și un film aniversar, cărora li s-a făcut un upgrade digital.

Istoricul Andy Saunders a cercetat 35.000 de imagini ale NASA și a petrecut ultimii ani retușând fotografiile misiunilor Apollo pe Lună, culminând cu o carte intitulată ”Apollo Remastered”, care urmează să fie lansată în curând, potrivit CBS News.

Instantaneele luate de pe Lună de americani arată astronauții care conduc Lunar Roving Vehicle, prima mașină pe suprafața satelitului nostru, dar și momentul colectării mostrelor de sol.

Astronauții David Scott, James Irwin și Alfred Worden au intrat pe orbita lunară în timpul misiunii Apollo 15, pe 29 iulie 1971.

Ce se întâmplă dacă lumea intră în colaps: Care sunt cele cinci țări, unde poți supraviețui Apocalipsei VIDEO

Scott și Irwin au atins solul, efectuând patru plimbări spațiale, pe parcursul a 19 ore. De asemenea, ei au colectat numai puțin de 77 de kilograme de probe de rocă, în timp ce Worden realiza observații și fotografii pe orbită, conform NASA, citată de USA Today.

”Există imagini ”incredibile” din misiuni. Cu toate astea, mulți nu nu văzut asta, ”deoarece nu exista calitate acolo”, a declarat Saunders.

Alarmă în rândul a 14.000 de oameni de știință: Pământul își pierde semnele vitale

”Dar odată cu îmbunătățirea digitală a fotografiilor, acum putem spune brusc că putem vedea lucruri pe care nu le observam înainte și sunt instantanee uimitoare”.

”Evenimentele au devenit și mai incredibile pe măsură ce trece timpul. A realiza acest lucru astăzi ar fi incredibil, dar să-l faci acum 50 de ani, este doar uimitor”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News