Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Armageddon-ul poate trimite Pământul în Epoca de Piatră. NASA va ataca un asteroid pentru prima dată în istorie VIDEO

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 04:51
14630 citiri
Armageddon-ul poate trimite Pământul în Epoca de Piatră. NASA va ataca un asteroid pentru prima dată în istorie VIDEO
O nava spațială NASA va ataca un asteroid FOTO: Live Science

Producerea unui Armageddon sau a sfârșitului lumii pe Pământ datorită impactului unui asteroid este unul posibil, iar NASA și alte agenții din lume îl iau în serios. Astfel, va avea loc o misiune în premieră mondială, atacarea unui asemenea obiect cosmic de către o navă spațială, ce va fi lansată pe 23 noiembrie 2021 de la baza Vandenberg din California.

Misiunea DART a NASA sau Double Asteroid Redirection Test este foarte aproape de start, la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9. După plecarea pe orbită, agenția spașțială americană își va încerca tehnologia de deviere a asteroidului, în septemrbie 2022, pentru a vedea cum afectează mișcarea acestuia în apropierea Pământului, potrivit CNN.

Nava spațială se va prăbuși în mod deliberat pe asteroidul Dimorphos, o Lună mică care orbitează asteroidul Didymos, care se află lângă Terra. Aceasta va fi prima demonstrație din istorie, pe scară largă a NASA sau al altei agenții spațiale din lume, realizată cu scopul de a testa apărarea planetară, în cazul unui eveniment nedorit, al impactului unui corp ceresc cu Pământul.

Obiectele cosmice din apropierea Pământului sunt asteroizi și comete ale căror orbite le plasează la mai puțin de 48 de milioane de kilometri de noi. Detectarea amenințărilor obiectelor din preajma Terrei sau NEO, ar putea provoca adevărate catastrofe naturale, așa cum s-a întâmplat cu meteoritul care a lovit planeta noastră în urmă cu aproximtiv 66 de milioane de ani, producând dispariția dinozaurilor.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

Planul NASA este de a lansa un ”impact cinetic” asupra unui asteroid, pentru a vedea dacă acesta poate fi scos de pe traiectoria sa. Ținta proiectului DART este un sistem binar de asteroizi, care nu prezintă în prezent niciun pericol pentru Pământ.

Misiunea va viza pe cel mai mic dintre cei doi asteorizi, denumit Dimorphos, iar impactul navei spațiale cu acesta se va produce cu o viteză de aproximtiv 6,6 kilometri pe secundă. Până la sosirea navei spațiale în preajma asteroidului, cele două se vor afla la o distanță de aproximativ 11 milioane de kilometri de Pământ.

Misterul Triunghiului Bermudelor: Descoperire privind dispariția stranie a Zborului 19 din urmă cu 75 de ani VIDEO

”Ne vom asigura că o piatră din spațiu (un asteroid -n.a.) nu ne va trimite înapoi în Epoca de Piatră”, a declarat Thomas Statler, om de știință de la NASA, conform Express.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#misiune NASA asteroizi, #asteroizi pericol Pamant, #misiune spatiala nasa, #pericol impact asteroizi Pamant , #fenomen