Celebrul fizician Albert Einstein a fost readus la viata. Cum putem interactiona cu varianta sa "digitala" VIDEO

Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 06:10 4002 citiri
Albert Einstein varianta "digitala" FOTO fastcompany

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai renumiti oameni de stiinta din istorie, faimos in special pentru "Teoria relativitatii". Savantul german are parte de o "reinviere" datorita platformei UneeQ din Noua Zeelanda, care a creat un fizician "digital".

Einstein digital a fost realizat cu scopul de a "pune o fata prietenoasa si cunoscuta pe o tehnologie umana, intre roboti si oameni". Copia chipului fizicianului vorbeste cu un ton bland si este programat sa aiba acelasi simt al umorului ca si adevaratul cercetator, potrivit Daily Mail.

Utilizatorii platformei pot participa la teste zilnice si adresa intrebari personajului intruchipat de inteligenta artificiala, despre viata omului de stiinta, cat si despre preocuparile sale.

Albert Eisntein a fost foarte cunoscut in intreaga lume prin munca sa din domeniul fizicii, mai ales prin "Teoria relativitatii", care a schimbat intelegerea despre spatiu-timp, gravitatie si univers.

Inovatia a fost realizata de UneeQ, o companie din Noua Zeelanda, specializata in proiectarea de "oameni digitali". Lansarea modelului digital coincide cu aniversarea a 100 de ani de la decernarea premiului Nobel pentru fizica lui Einstein.

"Einstein digital este un exemplu de inteligenta artificiala si reprezinta urmatoarea evolutiea a interactiunii dintre om si masina", a explicat compania, intr-un comunicat.

Omul de stiinta "Einstein digital" poate testa cunostintele unei persoane cu privire la o varietate de subiecte sau poate purta o conversatie personala despre munca si cercetarea sa de-o viata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News