Activitati care distrag atentia soferilor: barbierit, sex, jocuri video

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 20:07 4323 citiri

Un sondaj realizat pe un esantion reprezentativ de soferi din sase tari a scos la iveala faptul ca cei mai multi dintre conducatorii auto nu tin ambele maini pe volan.

In plus, principalele activitati de la volan, pe langa sofat, sunt trimiterea SMS-urilor, mancatul, schimbatul hainelor, manevrarea GPS-ului, tipatul la alti participanti la trafic si chiar sexul.

Doar 32% dintre respondenti au recunoscut ca folosesc hands free-ul, obligatoriu in mai multe tari, relateaza canadiandriver.com. 35% dintre subiectii chestionati au recunoscut ca s-au schimbat de haine in timp ce vehiculul era in miscare, iar 32% ca si-au aranjat coafura in timp ce conduceau.

72% dintre soferi au recunoscut ca mananca adesea la volan, iar 29% au admis ca s-au sarutat cu persoana aflata langa ei. 15% chiar au facut sex in timp ce conduceau sau au fost implicati in activitati cu tenta sexuala.

28% dintre soferii din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Rusia si Japonia chestionati in cadrul sondajului trimit mesaje pe telefonul mobil in timp ce sofeaza, iar 12% chiar isi verifica emailul sau trimit mesaje in casuta postala a altora.

Alti 13% au admis ca s-au machiat in timp ce conduceau, iar 5% ca s-au barbierit la volan, cu autoturismul in miscare.

Insa tocate aceste abateri nu i-au oprit pe soferi sa tipe la alti soferi, 63% recunscand ca sunt familiarizati cu aceasta situatie, cel mai mare procentaj intalnindu-se in Franta.

Spre deosebire de ei, japonezii recunosc ca se lasa furati la volan de jocurile video, filme, audio book-uri si muzica, 5% dintre soferii chestionati, cei mai multi din Japonia, declarand ca jocurile video la volan nu le sunt straine.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News