Grupul suedez ABBA a dat în judecată trupa tribut britanică Abba Mania

Sambata, 04 Decembrie 2021, ora 23:574528 citiri
Grupul suedez ABBA a dat în judecată trupa tribut britanică Abba Mania
Trupa ABBA a fost înființată în 1972 FOTO Facebook / ABBA

Grupul pop suedez ABBA a dat în judecată trupa tribut britanică Abba Mania pentru a-i interzice să îi mai folosească numele, informează Reuters.

Acţiunea legală a fost deschisă vineri, 3 decembrie, la o curte de justiţie din Manhattan. Avocaţii suedezilor au acuzat managerii Abba Mania de „comportament parazitar şi de rea credinţă” prin compromiterea bunăvoinţei şi a calităţii ABBA prin promovarea trupei tribut.

ABBA susţine că pârâţii au ignorat solicitările de a nu mai folosi Abba Mania pe reţelele de socializare, pe YouTube şi site-ul abbamania.com, sau să opteze pentru sugestia de a utiliza „ABBA Tribute”, ca oamenii să nu fie derutaţi.

Pârâţii sunt Handshake Ltd din Manchester (Anglia) şi TAL Entertainment Ltd din Bicester (Anglia).

Procesul de încălcare a mărcii ABBA vine în timp ce Abba Mania întreprinde un turneu în Statele Unite, sub numele „The Original Tribute from London's West End!", care cuprinde un show în februarie 2022, în Middletown (New York).

Polar Music International AB, reclamantul, gestionează afacerile ABBA de la înfiinţarea grupului, în 1972, la Stockholm. În proces sunt cerute mai multe daune.

Pe site-ul Abba Mania este precizat, cu litere mărunte, că trupa tribut „nu este în vreun fel asociată, afiliată sau sprijinită de Polar Music sau ABBA”.

ABBA a vândut, de-a lungul carierei, albume în 385 de milioane de copii, şi este cunoscut la nivel mondial pentru piese ca „Waterloo", „Dancing Queen", „Money, Money, Money" şi „The Winner Takes It All".

Luna trecută, grupul suedez a lansat primul album în decurs de 40 de ani, „Voyage”, şi plănuieşte o serie de show-uri cu elemente digitale, anul viitor, la Londra.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News