A murit un actor celebru din Razboiul Stelelor. "Fie ca forta sa fie intotdeauna cu el!"

Duminica, 29 Noiembrie 2020, ora 11:40
6607 citiri
A murit un actor celebru din Razboiul Stelelor. "Fie ca forta sa fie intotdeauna cu el!"

Dave Prowse, actor si fost bodybuilder cunoscut pentru interpretarea personajului Darth Vader in trilogia originala Star Wars, a murit la varsta de 85 de ani, relateaza BBC.

Prowse, originar din Bristol, Marea Britanie, a fost distribuit in acest rol pentru statura sa impozanta, dar vocea personajului a apartinut lui James Earl Jones.

Sportivul transformat in actor a fost insa cel mai mandru de interpretarea personajului Green Cross Code Man. Rolul, care a promovat siguranta rutiera in Marea Britanie, i-a adus un MBE.

"Fie ca forta sa fie intotdeauna cu el!", a declarat agentul sau, Thomas Bowington.

Acesta a mai spus: "Desi este faimos pentru interpretarea multor monstri, pentru mine si pentru toti cei care l-au cunoscut pe Dave si au lucrat cu el a fost un erou in vietile noastre".

Actorul a murit dupa o boala scurta.

Cariera lui Prowse s-a extins pe parcursul a 50 de ani, dar rolul sau ca Sith Lord in Star Wars i-a adus faima internationala.

Din nefericire, accentul sau din West Country nu a fost potrivit pentru acest rol, asa ca vocea sa a fost dublata.

Cu toate acestea, Prowse a fost prezent in toate cele trei filme ale trilogiei, datorita staturii sale de 1,98 m si capacitatii sale de a ridica greutati, el reprezentand Anglia la Jocurile Commonwealth din anii 60.

In perioada respectiva, Prowse s-a imprietenit cu Arnold Schwarzenegger si Lou Ferrigno (cunoscut pentru rolul din serialul TV Incredible Hulk), cu mult inainte ca acestia sa devina vedete de cinema.

Inainte de a deveni actor, Prowse a cunoscut succesul la Hollywood pregatindu-l fizic pe Christopher Reeve pentru rolul Superman.

Prowse a debutat ca actor cu rolul creaturii lui Frankenstein din filmul parodie Casino Royale din 1967, realizat dupa prima carte James Bond a lui Ian Fleming. Ulterior,a mai jucat de doua ori acest rol, Horror Of Frankenstein din anii 1970, si Frankenstein and the Monster From Hell, din 1974.

Actorul a mai jucat in filme precum The Saint, Space 1999 si Doctor Who.

Prowse a participat in mod regulat la circuitul fanilor Star Wars si la conventiile din toata lumea, pentru aproape 40 de ani.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dave Prowse, #Dave Prowse a murit, #Darth Vader, #Darth Vader personaj , #stiri magazin