A inceput Astra Film Festival. Publicul s-a bucurat responsabil de un concert de nopti mari, marca Subcarpati

Sambata, 05 Septembrie 2020, ora 21:54
3001 citiri
A inceput Astra Film Festival. Publicul s-a bucurat responsabil de un concert de nopti mari, marca Subcarpati
Foto: Astra Film Festival

Cea de a 27-a editie Astra Film Festival a debutat in fata a aproape 500 de spectatori, care au venit vineri seara la Scena de pe Lac din cadrul Muzeului Astra. Gala, care a avut in prim-plan regulile de siguranta si distantare sociala, a fost deschisa de actorul Marius Manole, iar trupa Subcarpati a oferit publicului o experienta mult asteptata.

In cuvantul de bun venit, directorul fondator al festivalului, Dumitru Budrala, a aratat ca, in contextul noii realitati, din care fac parte distantarea sociala si toate masurile de protectie care ne-au intrat in reflex, in rutina, Astra Film Festival 2020 inventeaza si reinventeaza, "astfel incat publicul, pe care il respectam pana la iubire neconditionata, sa nu simta ca ar fi vorba despre o editie-constrangere, ci dimpotriva despre una foarte creativa".

"Documentarul e fain si conteaza la Astra Film Sibiu din 1993", a spus Marius Manole in prezentarea facuta pentru actuala editie a festivalului de la Sibiu. "Daca v-ati plictisit sa vedeti filme online, iata ca din 4 pana in 13 septembrie ne inarmam cu masca si cu umbrele si ne uitam la film documentar pe marile ecrane, sub cerul liber. Sunt 10 seri de film, 8 locatii si 50 de filme", a adaugat Marius Manole.

"Ma bucur mult ca exista la noi un eveniment de o asemenea amploare si atat de longeviv, care face cinste Sibiului si tarii", a declarat Christine Manta-Klemens, vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

Dupa ce apusul soarelui a dat foc cerului, oferind o priveliste care iti taia respiratia, a venit randul celor din trupa Subcarpati "sa dea foc scenei" cu un concert demn de o noapte mare. "N-am mai fost la un concert de anul trecut", comentau spectatorii.

A doua zi de festival continua sambata, de la 16:00, cu filmul "Intre lumi" (Maria Cinar-Jigan), cu sesiune Q&A la final, urmat de "Reflexii in Est" (Andreea Cristina Bortun) - Amfiteatru, Muzeul Astra. Dupa fiecare film, sesiune Q&A. Urmeaza Expo talk "Identitati feminine in ruralul sudic romanesc" cu regizoarea Andreea Bortun si Mihaela Miroiu, la Case de demult.

De la ora 18:00, va fi difuzat la Targul de tara filmul "August 23 1944/2019" (Andra Tarara, David Schwartz, Roland Ibold), urmat de Q&A, iar de la ora 20:00 vor fi doua evenimente in paralel: "Lumea vazuta de Amazon" (Thomas Lafarge si Adrien Pinon), la Terasa cu flori - Centrul Cultural "Ion Besoiu", respectiv "Povestea lui Fatat"(Ibrahim Harb), film proiectat pe un ecran urias amplasat intre mori de vant - vizionare din barci care plutesc pe lac.

Programul complet Astra Film Festival On Air, aici: astrafilm.ro/program-2020/

Proiectiile si evenimentele din cadrul AFF 2020 se vor desfasura in 8 locatii: Scena de la Lac, Targul de tara, Intre Mori de Vant, Pavilionul de Joc, Amfiteatru si Casele de demult (toate aflate in interiorul Padurii Dumbrava - Muzeul Astra), respectiv la Terasa cu flori - Centrul Cultural "Ion Besoiu" si in Piata Mica din centrul istoric al Sibiului.

Biletele pentru AFF2020 sunt puse in vanzare on-line pe https://www.astrafilm.ro/bilete-la-astra-film-festival-2020/ si pe https://eventbook.ro/festival/astra-film-festival si vor fi disponibile la casieriile AFF incepand de vineri, 4 septembrie, la intrarea in Muzeul Astra (str. Padurea Dumbrava 16), respectiv de sambata, 5 septembrie, in Piata Mica nr 11 (la intrarea in sediul Astra Film) si la Centrul Cultural Ion Besoiu (str. E. Cioran 1-3) - doar pentru filmele programate la Terasa cu flori.

Filmul de prezentare a festivalului: https://youtu.be/w9J64oQxIC0

Astra Film Festival 2020 este organizat de Astra Film, CNM Astra si Fundatia Astra Film, cu sprijinul Consiliul Judetean Sibiu, al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, al Centrului National al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu si al Uniunii Cineastilor. Evenimentul este cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu si de Uniunea Europeana prin Programul Europa Creativa.

Astra Film Festival se afla sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Sponsori: Kaufland, HBO, Cinelab, Sonne Sibiu, Sibiu 100%

Partener de comunicare: PiArt Vision

Parteneri media: Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Radio Romania Cultural, RFI, TV5 Monde, Libertatea, HotNews, Ziare.com, News.ro, Newsweek, Vice, PressHub, Euractiv, Cineuropa, Film New Europe, All about Romanian Cinema, MovieNews, Films in frames, Cinemagia, Filmtett, LiterNet, Ziarul Metropolis, Avantaje, IQads, Smark, Suplimentul de cultura, Observator cultural, Zile si nopti, Revista Transilvania, Capital Cultural, Sibiu 100%, Turnul sfatului, Tribuna, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermanstadter Zeitung.

Ce se va întâmpla cu Gala Globurilor de Aur în următorii cinci ani
Ce se va întâmpla cu Gala Globurilor de Aur în următorii cinci ani
Globurile de Aur au anunţat luni că au ajuns la un acord cu CBS pentru a transmite evenimentul timp de cinci ani pe reţeaua americană, într-un semn de redresare pentru o ceremonie care a...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Astra Film Festival, #Subcarpati, #gala, #documentar , #stiri magazin