6 femei, criminale in serie

Colaborator: Marina Rasnoveanu
Miercuri, 07 August 2013, ora 19:02 10487 citiri
Foto: Listverse

Uneori, viata bate filmul, iar povestea urmatoarelor femei transformate in criminale in serie este, cu siguranta, unul dintre cele mai concludente exemple. Bani, razbunare sau pur si simplu nebunie sunt principalele motive ale actelor lor necugetate.

Citeste mai jos povestea a 6 femei care, singure sau ajutate de complici, au pus la cale unele dintre cele mai atroce crime, informatii oferite de site-ul Listverse.com.

Surorile Raya si Sakina

Surorile Raya si Sakina au condus impreuna cu sotii lor o retea de prostitutie si trafic de droguri. In scurt timp, au trecut la fapte mai grave, jefuind si omorand femei. Victimele erau foarte bogate, purtau bijuterii din aur si aveau la ele sume mari de bani.

Femeile isi ademeneau victimele intr-o casa inchiriata, acolo unde barbatii le omorau prin sufocare. Dupa ce luau tot ce era de valoare, corpurile erau ingropate sub casa. La un moment dat, cei patru au fost prinsi si condamnati la moarte. Raya si Sakina au fost primele femei executate in Egiptul modern.

Martha Needle

Nascuta in 1863, in Australia de Sud, Martha Charles a crescut intr-o familie saraca si abuziva, fapt ce a agravat semnele de instabilitate mentala de care a dat dovada inca de la o varsta frageda. In 1882, femeia se casatoreste cu Henry Needle si au trei copii. Pana in 1891, Martha isi otraveste tot membrii familiei, unul cate unul.

Dupa ce primeste banii de asigurare, femeia ii cheltuieste aproape pe toti pe un mormant de familie. Un an mai tarziu, femeia este angajata ca menajera in casa a doi frati, Otto si Louis Junken. Martha incepe o relatie cu Otto, insa celalalt frate se opune logodnei. Dupa doar cateva luni, Louis se imbolnaveste subit si moarte.

De aceasta data, autopsia a relevat faptul ca moartea survenise in urma intoxicarii cu arsenic. Dupa inceperea investigatiilor si exhumarea corpurilor familiei Marthei, aceasta este gasita vinovata si condamnata la moarte. Surprinzator, Otto i-a fost alaturi si a sustinut-o pana la capat.

Helene Jegado

Nascuta in 1803, Helene Jegado a lucrat ca menajera si si-a otravit victimele cu arsenic. In decursul a trei luni, 7 oameni au murit, inclusiv un preot si sora lui Jegado. Cum in acea perioada izbucnise o epidemie de holera, nimeni nu a suspectat nimic.

In 1850, insa, Helene a otravit mai multi servitori, iar doctorii au cerut o autopsie pentru una dintre victime. Chiar inainte de a fi suspectata, Helene si-a sustinut nevinovatia, iar in 1851 femeia a fost arestata. In final, Helene a fost acuzata doar de 3 crime, 3 tentative de omor si 11 furturi. Jegado a fost gasita vinovata si condamnata la executie prin ghilotina.

Maria Swanenburg

Maria Swanenburg era cunoscuta in cartierul sarac in care locuia pentru faptul ca avea grija de copii si de batrani. Pe parcursul a trei ani, femeia a otravit fiecare familie la care a lucrat, incepand cu proprii parinti. Apoi, Maria isi insusea mostenirea victimelor, sustinand ca i se cuvine, in urma serviciilor sale.

Cateva dintre victimele sale au reusit sa scape, contribuind astfel la descoperirea ei. Femeia a fost prinsa in 1883 si judecata pentru 90 de crime. Cu toate astea, a fost gasita vinovata doar pentru 3, fiind condamnata la inchisoare pe viata.

Amelia Sach si Annie Walters

Amelia Sach si Annie Walters erau cunoscute si ca "Finchley Baby Farmers". Sach avea doua case in Londra, in jurul anului 1900, iar la un moment dat a inceput sa o foloseasca pe una dintre ele pe post de gradinita sau camin pentru copii. Asadar, copiii puteau fi lasati acolo in schimbul unei taxe.

Majoritatea parintilor proveneau din familii sarace care nu aveau posibilitatea de a-si pastra si sluba si sa aiba grija de copii. Se pare ca Walters ar fi otravit copiii, insa nu s-a putut determina un numar maxim de victime. Femeile au fost judecate si condamnate la moarte prin spanzurare in 1903.

Vera Renczi

Inca de la varsta de 15 ani, frumoasa Vera Renczi era cunoscuta pentru relatiile ei cu barbati mai in varsta, dar si pentru accesele de posesivitate si gelozie. Vera s-a casatorit prima data cu un afacerist bogat, caruia i-a daruit in scurt timp un fiu. Cand Renczi si-a banuit sotul de infidelitate, l-a otravit cu arsenic.

Cel de-al doilea sot a disparut la doar cateva luni de la casatorie. De aceasta data motivul era acela ca femeia se saturase de mariajul respectiv. Cum iubitii Verei dispareau subit, politia s-a sesizat. Atunci cand i-au perchezitionat casa, polististii au gasit 32 de cadavre ale unor persoanr de sex masculin, in diferite stadii de descompunere, fiecare in propriul sau sicriu.

Renczi isi omorase chiar si propriul fiu atunci cand acesta ii aflase secretul. Femeia a fost condamnata la inchisaore pe viata, acolo unde a si murit din cauza unei hemoragii cerebrale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News