5 sfaturi de uz casnic pentru Ziua Pamantului

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 07:00
3999 citiri
5 sfaturi de uz casnic pentru Ziua Pamantului
Foto: Care 2

In fiecare an, pe 22 aprilie, se sarbatoreste Ziua Pamantului, adica ziua in care toata lumea incearca sa ajute cu ceva Planeta. Macar in aceasta zi ar trebui sa incercam toti sa fim mai prietenosi cu mediul si sa ajutam Planeta sa traiasca cat mai mult. Cum poti ajuta tu Planeta? Afla in continuare.

Salveaza energie spaland rufele cu apa rece

Aproape toata energia folosita de masina de spalat este utilizata pentru incalzirea apei, asa ca simpla spalare cu apa rece poate ajuta foarte mult mediul, scazand foarte mult consumul de energie. Spalatul cu apa rece costa de 5-10 ori mai putin decat spalatul cu apa calda, asa ca in acelasi timp vei face si economii financiare, aminteste Care2.

Economiseste apa, utilizand cat mai putina atunci cand speli vasele

Daca ai o masina de spalat vase, o sa folosesti mult mai putina apa decat atunci cand le speli manual. Vei economisi energie daca vei umple masina cu vase, in loc sa speli paharele si farfuriile separat.

In cazul in care nu ai masina de spalat vase, fii mai atent atunci cand te apuci de treaba. Adica nu lasa apa sa curga incontinuu. De exemplu, daca ai de spalat o oala plina de grasime, opreste apa cat timp freci cu buretele plin de detergent. Cel mai bine ar fi sa umpli chiuveta cu apa si sa le speli acolo si abia apoi sa le clatesti, in loc sa speli si sa clatesti fiecare vas in parte. Nu uita ca daca speli vasele sub robinet vei consuma 2 litri de apa pe minut.

Poti economisi apa trecand de la cea imbuteliata la cea filtrata

Industria de imbuteliere a apei este foarte risipitoare. In plus, multe din recipientele in care este imbuteliata nu ajung sa fie reciclate, contribuind si mai mult la distrugerea mediului.

Din fericire, avem o solutie mai la indemana si mai prietenoasa cu mediul, si anume filtrul pentru apa. Este adevarat ca reprezinta o investitie mai mare la inceput, insa pe parcurs o sa vezi ca ai facut o alegere buna.

Salveaza mediul si economiseste energie trecand de la bateriile normale la cele reincarcabile

Bateriile reincarcabile sunt perfecte pentru ca pot fi reutilizate, asa ca in timp ce bateriile traditionale sunt aruncate, acestea pot fi folosite din nou si din nou.

Agentia pentru Protectia Mediului a avertizat ca o singura baterie poate dauna grav sanatatii umane si mediului, atunci cand este aruncata in gunoiul normal. Gandeste-te la sanatatea ta si a familiei tale si opteaza pentru baterii reincarcabile.

Poti salva Planeta cumparand in cantitati mari

Atunci cand mergi la magazin obisnuiesti sa cumperi 100 de grame de sunca, 100 de grame de salam si 100 de grame de jambon? De acum incolo gandeste-te mai bine la mediu inainte de a face aceste cumparaturi. Pentru fiecare aliment cumparat de tine se va folosi hartie speciala, iar pentru fabricarea acesteia sunt taiati zeci de copaci.

Cumpara cantitati mai mari si mai rar. De asemenea, specialistii te sfatuiesc sa cumperi mai multe produse in vrac.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#salvare planeta ziua pamantului, #ziua pamantului 2010 , #obiceiuri