Top 10 lucruri neștiute, mai valoroase decât aurul VIDEO

Duminica, 29 August 2021, ora 01:20
11141 citiri
Top 10 lucruri neștiute, mai valoroase decât aurul VIDEO
Aurul a fost unul dintre cele mai valoroase metale din istorie FOTO: ABN

De-a lungul istoriei umane, aurul a fost unul dintre cele mai prețioase metale, indiferent dacă a fost folosit în timpul faraonilor egipteni sau în Imperiul roman. În epoca modernă, mineralul galben a fost utilizat pentru confecționarea de bijuterii și alte obiecte de lux.

Cu toate astea, există alte lucruri mai puțin cunoscute, care sunt mult mai valoroase decât aurul, precum anumite elemente chimice rare sau un anumit tip de ceai.

Vă prezentăm mai jos un Top 10 al lucrurilor mai valoroase decât aurul.

10. Ciuperca Caterpillar

Ciuperca Caterpillar este o specie care parazitează corpul insectelor și crește la altitudini înalte de peste 3.000 de metri, în Tibet și Himalaya. Un text vechi din secolul al XV-lea denumește ciuperca ca ”un ocean de calități afrodisiace”.

Dacă trufele negre costă 1,76 dolari pe gram, ciupercile Caterpillar sunt mult mai rare ajungând la 110 dolari gramul, adică de două ori mai scumpe decât aurul.

9. Iridiu

Iridiul este unul dintre cele mai rare elemente chimice care se găsesc pe scoarța Pământului. În schimb, el se află în abundență în componența meteoriților. Metalul a fost descoperit în 1803 și este de culoare alb-argintiu.

Iridiul se tranzacționează cu aproximativ 6.000 de dolari pe uncie (1 uncie=28,34 grame), adică 211 dolari/gram.

8. Rodiu

În funcție de fluctuațiile pieței mondiale, rodiul este adesea cel mai scump metal din lume. Este un material alb-argintiu și face parte din categoria metalelor nobile și este rezistent la coroziune și inert chimic.

Este folosit în industria auto, iar prețul său înainte de pandemie a fost de 950 de dolari gramul, însă acum, în august 2021, este cotat la 550 de dolari gramul.

Comoara nedescoperită de pe fundul oceanelor: Valorează peste 1.000 de trilioane de dolari VIDEO

7. Veninul de viperă

Mulți oameni cred că veninul de viperă este un lucru rău, deoarece poate provoca moartea. Cu toate astea, există mai multe utilizări ale acestuia, printre care în medicină. Poate fi folosit ca un puternic calmant al durerii, dar poate reduce și tensiunea.

Recoltarea veninului nu este un lucru prea ușor, astfel că prețul acestuia este foarte scump. Veninul de cobră regală ajunge la 4.000 de dolari gramul.

6. Ceaiul Da Hong Pao

Un ceai, de care probabil nu ați auzit este cel denumit Da Hong Pao. Este un ceai chinezesc făcut din frunzele arborelui Da Hong Pao, fiind strict monitorizat de guvernul acestei țări. Au mai rămas doar șase copaci, care cresc pe muntele Wuyi și sunt considerați o comoară națională. Un gram de ceai costă nu mai puțin de 1.400 de dolari.

5. Plutoniu

Plutoniul este un metal radioactiv foarte rar și este foarte periculos pentru oameni. El este folosit în industria nucleară. El a fost descoperit în 1938, iar în prezent el valorează aproximativ 4.000 de dolari gramul.

Descoperire istorică epocală: Comoara legendarului rege Solomon găsită în deșert VIDEO

4. Diamantele roșii

Diamantele sunt mult mai scumpe decât aurul. Însă, diamantele roșii sunt foarte rare pe planeta noastră. Doar 30 dintre ele sunt cunoscute în prezent, iar cele mai multe dintre ele nu cântăresc mai mult de o jumătate de carat (aproximativ 0,1 grame). Ele valorează enorm, iar 1 gram costă în jur de 5 milioane de dolari.

3. Californiu

Californiul este un element chimic care a fost descoperit în 1950. Este cel mai valoros dintre toate substanțele chimice tranzacționate pe piața mondială. El este produs în două laboratoare din lume, unul în Statele Unite și altul din Rusia. Un singur gram costă 27 de milioane de dolari.

Comoara colosală a unui evreu care a fugit de Hitler: 11 milioane de piese, la 67 de metri sub pământ VIDEO

2. Franciu

Franciul este un element chimic, care a fost descoperit inițial în natură. El poate fi sintetizat în laborator, fiind foarte rar. Se folosește în cercetarea științifică, iar un gram costă în jur de 1 miliard de dolari.

1. Antimateria

Antimateria este ceva științifico-fantastic pentru majoritatea oamenilor, dar ea există cu adevărat, fiind cunoscută încă de la începutul secolului al XX-lea, scrie Listverse.

Ea nu poate fi stocată într-un container normal, trebuind să fie păstrată între câmpuri electrice și magnetice. În 1999, NASA i-a dat o valoare, estimând că un gram ar putea costa în jur de 63,5 trilioane de dolari.

Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
#aur, #metale pretioase, #substante pretioase, #materiale pretioase, #diamante, #plutoniu, #antimaterie , #fenomen