1 mai, pe mapamond - de la Ziua Focului, la ziua statului degeaba

Joi, 01 Mai 2014, ora 16:48 3961 citiri

Semnificatiile zilei de 1 mai sunt percepute diferit in lume, astfel ca, pe langa protestele si grevele specifice Zilei Internationale a Muncii, in unele tari inca se tine cont de traditiile inchinate naturii si iubirii.

Numele pagan al zilei de 1 mai este Beltane, adica Ziua Focului, conform traditiilor celtice. In aceasta zi se sarbatoresc venirea verii si fertilitatea. In calendarul roman, pe 1 mai se cinstea zeita Flora, a florilor, iubirii si fertilitatii.

Una dintre traditiile pastrate si astazi spune ca persoanele care se spala cu roua diminetii de 1 mai, vor avea tenul mai curat si mai frumos.

In Italia, 1 mai este considerata "cea mai fericita zi din an".

In unele regiuni din Germania, in ziua de 1 mai se trimite un suvenir catre persoana pe care o iubesti. Barbatii din Rhineland trimit iubitelor pomisori impodobiti cu panglici de hartie, iar fetele raspund printr-un gest similar in urmatorul an bisect.

In Statele Unite, cei care vor sa-si cumpere o casa, sunt sfatuiti sa o faca de 1 mai, Ziua Proprietarilor de Locuinte.

Ca raspuns la festivitatile si semnificatiile Zilei Muncii, in Argentina, ziua de 1 mai a fost declarata de o organizatie drept "ziua statului degeaba"

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News