IKEA va deschide al treilea magazin din România și începe angajările. Ce salarii și beneficii se oferă

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 15:04
154462 citiri
IKEA va deschide al treilea magazin din România și începe angajările. Ce salarii și beneficii se oferă
Magazin Ikea FOTO Pixabay

Retailerul de mobilă suedez IKEA pregătește inaugurarea celui de-al treilea magazin din rețeaua sa, în România.

Este în etapa strângerii de autorizații și începe angajările în masă pentru 250 de persoane în aproape toate departamentele.

A treia unitate IKEA din România se va inaugura în localitatea Dumbrăvița din apropierea Timișoarei în vara acestui an, a declarat pentru Economica Adriana Petre, manager al departamentului People and Culture din cadrul companiei.

„În prezent, finalizăm procesele interne înaintate pentru finalizarea construcției magazinului nostru. În același timp, facem toate acțiunile necesare în procesul de autorizare, așa că ambiția noastră este să deschidem undeva în vara anului 2023”, ne-a declarat Petre fără a oferi o dată mai exactă.

În momentul de față compania a demarat procesul de angajare în masă pentru IKEA Timișoara, compania având nevoie de 250 de oameni în aproape toate departamentele. „Pentru 2023 prioritatea noastră este magazinul IKEA Timișoara unde ni se vor alătura aproximativ 300 de colegi noi. Avem deschise roluri, în acest moment, în majoritatea departamentelor operaționale unde mai avem nevoie de aproximativ 250 de colegi (departament de vânzări, logistică, relații clienți, mentenanță, resurse umane)”, mai spune managerul.

Ce salarii primesc angajații de la IKEA

Potrivit lui Petre, în IKEA nu există angajați plătiți cu salariul minim pe economie și nici nu se lucrează cu angajați temporari. Însă, lucrează cu contracte part-time.

Compania actualizează salariile anual și, în afară de salariul de bază, angajații de la IKEA primesc tichete de masă, decontarea transportului, voucher de vacanță, mai multe zile de vacanță în funcție de vechimea în IKEA, reduceri de 15% la produsele din toate magazinele IKEA din lume, servicii medicale gratuite la furnizori privați, asigurare de sănătate, decontare pentru activități de teambuilding, cadouri pentru zile naștere, aniversări în muncă, ajutor financiar dintr-un fond de solidaritate, în caz de diferite urgențe.

Compania oferă un sprijin parental care întregește salariul, având în vedere că, potrivit legislației în vigoare, statul plătește 85% din contravaloarea acestuia. Nu în ultimul rând, tații beneficiază de o lună în plus față de lună acordată prin lege, în care pot sta acasă cu copilul, fiind plătiți de angajator 100%, iar după revenirea din concediul de maternitate, angajatele primesc actualizările de salariu la nivelul actual. Nu în ultimul rând, IKEA oferă bonusuri de performanță care se ridică până la 150% din salariul net lunar.

„La IKEA, politica de recrutare se bazează pe diversitate și incluziune, oferind posibilități egale de angajare tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, gen, etnie, experiență de muncă, dizabilități, religie, orientare sexuală sau orice altă dimensiune a identității lor. Ca practică generală, IKEA lucrează cu personal angajat direct în cadrul companiei, recrutând conform politicii de selecție a Ingka Group.

În ceea ce privește colaborarea cu agenții de leasing de personal, în anul 2022, în intervalul octombrie-decembrie, IKEA a colaborat cu o astfel de firmă, cu scopul de a acoperi o nevoie punctuală în întâmpinarea noului sezon, dar și de a explora ce potențial există pentru angajări permanente.

„A fost prima colaborare de acest gen și rămâne o situație singulară, întrucât IKEA nu obișnuiește să colaboreze cu agenții de leasing de personal. Colaborarea a implicat angajarea a cinci oameni prin intermediul unei astfel de agenții. Aceștia s-au bucurat de toate beneficiile la care au fost eligibili în calitate de angajați IKEA, în baza nivelului de senioritate din companie.”, ne-a povestit managerul IKEA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grupul bancar austriac Raiffeisen face angajări în Rusia, deși oficial susţine că vrea să plece de pe această piaţă
Grupul bancar austriac Raiffeisen face angajări în Rusia, deși oficial susţine că vrea să plece de pe această piaţă
Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a postat recent anunţuri de angajare în Rusia, ceea ce indică planuri ambiţioase de creştere în această ţară, în contradicţie cu...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#magazin IKEA Romania, #inaugurare, #angajari, #salarii, #beneficii , #angajare