Mafiot italian fugar, prins în condiții misterioase. Figura pe lista Europol a celor mai căutați infractori

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 08:12
3809 citiri
Mafiot italian fugar, prins în condiții misterioase. Figura pe lista Europol a celor mai căutați infractori
Imaginea pe care Europol o are cu Bruno Carbone FOTO / Europol

Bruno Carbone, mâna dreaptă a şefului mafiot Raffaele Imperiale, a fost arestat marţi pe aeroportul din Roma, dar unde şi cum a fost prins rămâne un mister. Fugar din 2003, traficantul de droguri figura pe lista Europol cu cele mai căutate persoane, relatează „The Guardian”.

Bruno Carbone, în vârstă de 45 de ani, era mâna dreaptă a lui Raffaele Imperiale, un important dealer de droguri pentru mafia Camorra din Napoli. Imperiale a fost arestat în Dubai în august 2021, în timp ce Carbone a fost încătuşat marţi pe aeroportul Ciampino din Roma. El are de executat o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pronunţată de procurorii din Catania, Sicilia, pentru infracţiuni legate de traficul internaţional de droguri.

Comunicatul poliţiei n-a oferit aproape deloc detalii despre locul în care Carbone a fost depistat. Presa italiană a relatat că Bruno Carbone ar fi fost capturat în Dubai, acolo unde şi-ar fi petrecut o bună parte din viaţa sa în exil, dar un oficial din nord-vestul Siriei a declarat că traficantul ar fi fost prins în timp ce căuta să se refugieze în regiunile controlate de Bashar al-Assad. Mohammed Sankari, un lider dintr-o zonă din nord-vestul Siriei deţinută de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), a afirmat pe Telegram că Bruno Carbone a fost „predat ţării sale în conformitate cu normele în vigoare”.

Citându-l pe Dhia' al-Umar, un purtător de cuvânt al serviciului de securitate al HTS, SITE - un grup de informaţii care monitorizează site-urile jihadiste - susţine că Bruno Carbone s-ar fi mutat în Europa şi ar fi stat în Turcia înainte de a se orienta către zonele controlate de regimul din Siria, pe care le considera adevărate „paradisuri pentru a scăpa de lege”. Potrivit SITE, Carbone a pretins că este un mexican care era fugar pentru că vindea ceasuri Rolex false.

În decembrie 2020, Emiratele Arabe Unite anunţaseră arestarea lui Carbone, dar ulterior autorităţile au descoperit că au prins omul greşit. Domenico Alfano, un om de afaceri din Napoli, a fost arestat la sosirea în Dubai împreună cu soţia şi copiii săi şi a petrecut 32 de zile în închisoare înainte de a fi eliberat.

Ca o nouă răsturnare de situaţie, ministrul italian al Justiţiei, Carlo Nordio, a emis marţi seară o declaraţie în care îi mulţumeşte omologului său din Emiratele Arabe Unite, Abdullah Al Nuaimi, pentru capturarea fugarului. „Această din urmă arestare atestă o consolidare a cooperării judiciare între Italia şi Emiratele Arabe Unite”, a declarat Nordio.

Ziarul italian „Il Foglio” a sugerat însă că Emiratele Arabe Unite s-ar putea să fi fost doar mediatorul extrădării lui Carbone în Italia din Siria.

Între timp, la Napoli, au fost emise miercuri mandate de arestare pentru alte 28 de persoane care au legătură cu clanul lui Raffaele Imperiale.

Camorra, mafia napoletană, este considerată unul dintre cele mai puternice grupări de traficanţi de droguri din lume. Potrivit Europol, Carbone a fost contactul-cheie pentru procurarea unor cantităţi mari de cocaină, în principal din Spania. Banda importa, de asemenea, droguri din Olanda şi Columbia, iar o conversaţie interceptată între Imperiale şi Carbone a dezvăluit că cei doi discutau despre o „intrare” în Australia.

Imperiale era cunoscut ca fiind pasionat de artă - în 2016, două tablouri de Van Gogh care fuseseră furate în Amsterdam au fost găsite în ascunzătoarea sa din Castellammare di Stabia, lângă Pompei. În prezent, el este în închisoare, dar are pedeapsa redusă de la 18 ani la 8 ani pentru că a colaborat în cazul tablourilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
#mafiot, #mafiot italian arestat, #Italia, #Mafia italiana , #Italia