Stenograme in cazul Nicolae Paun-Madalin Voicu: "Ciori nesimtite" si "cutite in gat la procurori"

Luni, 15 Februarie 2016, ora 15:40
10431 citiri
Stenograme in cazul Nicolae Paun-Madalin Voicu: "Ciori nesimtite" si "cutite in gat la procurori"
Foto: Hepta.ro

Deputatul Nicolae Paun, reprezentantul Partidei Romilor "Pro-Europa" in Parlamentul Romaniei, ii spunea lui Madalin Voicu ca va da "doua cutite in gat la procurori", daca va ajunge la inchisoare. In plus, ii numea pe cei din comunitatea pe care o reprezinta "ciori nesimtite" si "nenorocitii naibii".

Potrivit stenogramelor interceptarilor in dosarul DNA in cazul lui Nicolae Paun si Madalin Voicu, pentru care s-a cerut incuviintarea retinerii si arestarii lor, primul lasa sa se inteleaga ca il va ucide pe procurorul de caz, scrie Adevarul.

Iata parti din stenogramele DNA:

Madalin Voicu: Bine, bai, dar ce avem noi de ascuns? Am facut ceva?

Nicolae Paun: Nu avem nimic de ascuns... (foloseste cuvinte obscene-n.n.)... Auzi, mai? Fac cativa ani de viata, de parnaie, da' sa moara copiii mei, cand ies afara, daca nu dau doua cutite in gat la procurori si ma p... pe ei...

Nicolae Paun: Ba, auzi? Tu n-ai trait in anii '60, Mada, cum esti acum. Cand ti-am spus eu din primavara: ma, vezi ca astia sunt pe noi.

Madalin Voicu: Bine, ba, si ce sa ne faca? Eu nu am afaceri, n-am combinatii, n-am smecherii...

Nicolae Paun: Pai pe tine nu, dar pe mine ma face!

Aberatia zilei: Un volum de interceptari plin cu injuraturi

De asemenea, Nicolae Paun vorbeste despre cei pe care ii reprezinta in Parlament drept "nenorocitii naibii" si isi exprima nemultumirea fata de ei: "Ciorile astea nesimtite, nu ai vazut asa ceva! Zici ca sa stai si sa le faci bine, si sa alergi sa le faci bine, sa le fie bine, si uite".

De asemenea, Nicolae Paun ii cere lui Madalin Voicu sa vorbeasca "la Finante" pentru a fi primit de vicepresedintele ANAF, Mihai Vatasoiu, ca sa vorbeasca despre un amendament:

Madalin Voicu: Da, cumetre...

Nicolae Paun:... nu poti sa suni la Finante acuma sa mai ma primeasca, sa mai stau o data de vorba cu el legat de-o treaba?

Madalin Voicu: Bai, pot sa-l sun. Sa te programeze...

Nicolae Paun: Sedinta de guvern e maine, nu?

Madalin Voicu: Da. Si e si plen maine. il sun de astazi ca sa te programeze pentru si te anunt, da?

Nicolae Paun: Iham... 5 minute.

Madalin Voicu: Da, ma, inteleg. Daca poate sa te primeasca azi, te sun imediat...

Nicolae Paun: Exact. Bun..

Madalin Voicu: Bine

Madalin Voicu: Ce telefon ai, f...-m-as pe el!

Nicolae Paun: Da, da, da, te aud.

Madalin Voicu: Deci du-te acuma, ca te asteapta.

Nicolae Paun: Ma duc acuma.

Madalin Voicu: Hai!

Ulterior, Nicolae Paun a trimis si un sms: "Ma scuzati Nicolae Paun sunt este vorba de Plx 286/2015 Proiect de lege privind anularea contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice - este proiect al Guvernului. Cu stima si respect. Nicolae Paun".

In plus, DNA reda si stenogramele discutiei lui Nicolae Paun cu Mihai Gogancea-Vatasoiu, vicepresedinte ANAF, legat de impozitarea unor venituri ale unor membri ai Partidei Romilor:

Gogancea-Vatasoiu Mihai: Va salut, domnul deputat!

Nicolae Paun: Am onoarea, domnul presedinte! Cu stima si deosebit respect! Iertati-ma, ma puteti primi si pe mine maine sau cand credeti dumneavoastra?

Gogancea-Vatasoiu Mihai: Categoric, da. Sigur da... Maine, dar cred ca nu aceeasi problema, vorbim altceva...

Nicolae Paun: Ba da, aceeasi problema.

Gogancea-Vatasoiu Mihai: Aceeasi problema?

Nicolae Paun: Pai, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am inteles ca s-a dat drumul de la teritoriu, au inceput deja sa le dea drumul.

Gogancea-Vatasoiu Mihai: Pai, ok, amendament... Cand facem corectia! Sunt colegii la camera? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de platit pe veniturile... nevenituri, aia care...

Nicolae Paun: Da, da, da. Pai, aia... aia e discutata deja.

Gogancea-Vatasoiu Mihai: Pai, da, da, nu, dar...

Nicolae Paun: Acuma, n-a bagat-o, e la Comisie, n-a bagat pe ordinea de zi.

Gogancea-Vatasoiu Mihai: Asa. Si de ce n-o baga pe ordinea de zi?

Nicolae Paun: Pai, astazi incercam sa vedem de ce nu se baga pe ordinea de zi.

Gogancea-Vatasoiu Mihai: OK, vorbim saptamana viitoare. Vorbesc si eu cu colegii, sa-mi fac un inventar, dumneavoastra aveti... Sau vreti inainte de 1 mai sa...?

Nicolae Paun: Nu, nu, nu, saptamana viitoare.

Gogancea-Vatasoiu Mihai: Oricum, mi-ati dat, nu, mi-ati dat tema, stiu eu despre ce e vorba. Vreau sa vad cat de mare-i dimensiunea crimei, ca inteleg ca au plecat hartiile si va asalteaza, va reasalteaza...

Nicolae Paun: Ne reasalteaza, da, iar ne iau... Eu i-am calmat un pic, le-am spus, bai fratilor, stati o secunda...

Gogancea-Vatasoiu Mihai: Pai, nu, aratati-le ca e vorba de o rezolvare, doar atat ca ea n-a fost pusa-n opera. Si daca se incadreaza in aia, aia e.

Nicolae Paun: Pai, nu, nu, se incadreaza sigur toata lumea, numai ca...

Gogancea-Vatasoiu Mihai: Au o hartie cu care, ulterior aparitiei modificarii, o sa producem efectele.

DNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru spalare de bani

Procurorii DNA au cerut, miercuri, retinerea si arestarea preventiva a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, printre altele si pentru spalare de bani. DNA a transmis Parchetului de pe langa ICCJ cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, Raluca Pruna, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a celor doi deputati.

Nicolae Paun, presedintele Partidei Rromilor, este acuzat, printre altele, de deturnare de fonduri, spalare de bani, cumparare de influenta, schimbare a destinatiei fondurilor europene, obtinere pe nedrept a fondurilor europene si influentare a declaratiilor, toate in forma continuata.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat pozitiv, luni, solicitarea DNA cu privire la retinerea si arestarea preventiva a celor doi. Raportul este unul consultativ, iar o decizie finala va fi luata in plenul Camerei Deputatilor. Un vot in acest sens va fi dat miercuri.

Seful Fiscului si adjunctul sau, urmariti penal si demisi

Tot miercuri, DNA a transmis ca presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, si vicele acestuia, Mihai Gogancea-Vatasoiu, au fost pusi sub urmarire penala in dosarul Madalin Voicu - Nicolae Paun.

Seful Fiscului si adjunctul sau, urmariti penal - Ministrul Finantelor le cere demisia

Ciolos i-a demis pe seful si vicele ANAF. Cine va conduce Fiscul

Prim-ministrul Dacian Ciolos i-a demis, joi, pe primii doi oameni din conducerea ANAF.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Nicolae Paun stenograme DNA, #Nicolae Paun ciori, #Nicolae Paun cutite procurori, #DNA arestare Nicolae Paun, #DNA Nicolae Paun Madalin Voicu , #DNA