Madalin Voicu, la mana colegilor: Daca ma da afara nevasta, ma mut in cort

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 14:18
4266 citiri
Madalin Voicu, la mana colegilor: Daca ma da afara nevasta, ma mut in cort
Foto: Facebook/Madalin Voicu

Deputatul social-democrat Madalin Voicu le-a cerut miercuri colegilor parlamentari sa nu incuviinteze retinerea si arestarea sa preventiva pentru ca este nevinovat si ar fi "o umilinta ingrozitoare" pentru el.

"Refuz sa cred ca cineva ma poate considera vinovat. Eu nu inteleg de ce am soarta aceasta, cand eu sunt un om cinstit, educat si fara pete. Va rog sa nu incuviintati retinerea si arestarea mea, pentru ca sunt nevinovat si asta ar fi o umilinta ingrozitoare pe care o duc, daca Doamne fereste s-o intampla, dar este inadmisibil sa mi se intample mie si altora chestiuni care tin de un fel de presiune, intr-o tara care se pretinde democratica.

Nu cred ca cineva dintre dvs ma poate banui pe mine de trafic de influenta. Se poate retine din rechizitoriu o singura chestiune, care, dupa parerea mea, nu are nimic in comun cu traficul de influenta, ca am dat un telefon domnului Teodorovici la rugamintea lui Nicolae Paun sa-l primeasca, nediscutand despre subiect", a afirmat Madalin Voicu, in plenul Camerei Deputatilor.

El a adaugat ca nu are nicio legatura cu acele proiecte care sunt amintite in dosar, iar stirile care au aparut la televizor si in care se spunea ca el a deturnat bani destinati etniei rome "sunt minciuni abominabile".

Madalin Voicu si Nicolae Paun afla miercuri daca pot fi arestati

"Nu am facut in viata mea nicio frauda, nu am firme, nu am interese, nu am afaceri, nu am cont in banca, nu am carnet de conducere, nu am internet, eu nu stiu sa umblu cu internetul", a aratat Voicu.

Deputatul PSD a sustinut ca nu a luat bani decat pe statul de plata, cu fluturas, si ca se simte vinovat numai pentru ca este "guraliv" si ca a "facut anumite aprecieri, la anumite momente, referitoare la persoane care se afla in justitie".

"Imi promit ca nu o sa mai discut despre justitie nimic in spatiul public, nu pentru ca mi-ar fi teama, faptul este consumat, ci pentru ca imi rezerv drepturile sa nu mai dau motive, altele decat cele hilare care se regasesc in acuzatiile ce mi se aduc, pentru alte cauze pentru care as putea fi incriminat sau as fi putut fi speculat ca discurs. Toate declaratiile mele de cand sunt demnitar se refera la salariile care sunt de la Camera, de la Partida Romilor si restul pe colaborari artistice.

Cine poate veni sa demonstreze ca eu am mintit si am falsificat declaratiile mele de avere? Pe mine, daca ma da nevasta afara din casa, trebuie sa imi pun un cort in curtea Parlamentului ca eu nu am proprietati, nu am absolut nimic. Am cedat copiilor tot ce mi s-a cuvenit din mostenirea de la mama", a mai spus Voicu.

Care sunt acuzatiile

Madalin Voicu este acuzat de DNA de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare a banilor, toate in forma continuata.

Madalin Voicu si Nicolae Paun, la un pas de arestare - aviz pozitiv de la deputatii juristi

La randul sau, Nicolae Paun, presedintele Partidei Romilor, este acuzat, printre altele, de deturnare de fonduri, spalare de bani, cumparare de influenta, schimbare a destinatiei fondurilor europene, obtinere pe nedrept a fondurilor europene si influentare a declaratiilor, toate in forma continuata.

In dosar au fost pusi sub urmarire penala si presedintele ANAF Gelu Stefan Diaconu si vicepresedintele aceleiasi institutii Mihai Vatasoiu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Madalin Voicu Parlament, #Madalin Voicu incuviintare arestare, #Madalin Voicu DNA, #acuzatii Madalin Voicu , #DNA