Madalin Voicu, la DNA: I se pune sechestru pe avere (Surse)

Marti, 01 Martie 2016, ora 10:53
2577 citiri
Madalin Voicu, la DNA: I se pune sechestru pe avere (Surse)
Foto: Facebook/Madalin Voicu

Madalin Voicu a ajuns, marti dimineata, la sediul DNA, in dosarul in care deputatul este cercetat in libertate pentru trafic de influenta si spalare de bani.

Surse judiciare au declarat ca parlamentarul a fost chemat pentru a i se aduce la cunostinta aplicarea sechestrului asiguratoriu. Ulterior, procurorii vor identifica bunurile pe care Madalin Voicu le detine si care pot fi indisponibilizate pentru recuperarea prejudiciului.

Dupa ce parlamentarii au respins cererile Parchetului de retinere si arestare, in cazul lui Madalin Voicu, procurorii DNA au dispus control judiciar pe o cautiune in valoare de 500.000 de lei pentru deputat, insa instanta suprema a dispus revocarea masurii preventive.

In acelasi dosar este cercetat, in stare de arest preventiv, si deputatul Nicolae Paun despre care procurorii DNA spun ca "in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor".

Nicolae Paun, incarcerat: Eu, tigan din Ferentari, m-am prezentat la arest. Madalin Voicu sta acasa

DNA sustine ca "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

Madalin Voicu, scapat de colegi - deputatii au votat impotriva retinerii si arestarii (Video) UPDATE

Ambasada SUA a reactionat dupa votul in cazul lui Madalin Voicu si Nicolae Paun

Madalin Voicu scapa de cautiune si control judiciar - decizie definitiva

De asemenea, DNA precizeaza ca "Madalin Voicu, in exercitarea obligatiilor ce deriva din calitatea de deputat, a depus declaratii de avere la Camera Deputatilor, fara a declara sumele de bani obtinute de la Asociatia Partida Romilor Pro Europa, totalizand 300.682 lei - venit brut si 217.300 lei venit net".

"Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati", sustine DNA.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Madalin Voicu sechestru avere DNA , #DNA