Madalin Voicu: Homosexualitatea e o maladie

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 12:11
4684 citiri
Madalin Voicu: Homosexualitatea e o maladie

Deputatul PSD Madalin Voicu e de parere, la fel ca si colegul sau de la PNL Puiu Hasotti, ca homosexualitatea tine de o maladie sau de o modificare de gene si ca ii e mila de cei care au o asemenea orientare, insa nu e de acord cu legalizarea parteneriatelor civile intre ei, asa cum propune alt coleg din USL, deputatul Remus Cernea.

"Cred ca e o chestiune mai mult de patologie, oamenii astia cred ca au niste probleme care trebuiesc intelese intr-un fel, sufera de anumite complexe, au o modificare de gene, nu stiu, n-am o chestiune care sa ma porneasca impotriva lor, cat mai curand ii compatimesc", a spus Voicu pentru Ziare.com.

Intrebat daca e de aceeasi parere cu Puiu Hasotti, senatorul PSD a raspuns: "Da, da, si eu cred la fel. E, probabil, o chestiune care tine de o maladie decat de normalitate si, din cauza asta, eu fiind un om sensibil ca accept sau ca intelegere, pot sa zic ca mai curand mi-e mila de ei decat sa-i acuz in vreun fel. Nu cred ca in Romania e loc, in acest moment, de a oficializa legaturi intre persoane de acelasi sex".

Hasotti: Homosexualii sunt oameni bolnavi, homosexualitatea nu e o stare fireasca

Puiu Hasotti a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca nu are "absolut nimic" sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi". Hasotti a comentat astfel initiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Madalin Voicu nu vede nici el posibila o asemenea lege.

"Nu prea inteleg eu sau nu prea sunt la curent cu forma corecta sau concreta a situatiei. Eu nu am o problema cu homosexualii, atat timp cat nu deranjeaza, nu fac dezordine. Asta cu legalizarea casatoriilor intre homosexuali e la mare moda acum. Daca oamenii se inteleg intre ei si se plac, se iubesc si exista sentimente, e problema lor, nu stiu daca trebuie neaparat oficializata de stat o asemenea decizie.

Anomalia mare e ca li se permite sa si infieze copii. In concluzie, nu cred ca o legalizare in sensul asta ne-ar avantaja in vreun fel. Nu am o problema cu oamenii care vor sa traiasca impreuna, dar dorinta de a se casatori devine un impediment, noi nu avem suficient de multa educatie in sensul asta. In plus, la ce-ti trebuie, domnule? Concubinajul poate fi o chestiune care nu trebuie neaparat parafata de catre stat. Poti sa traiesti cu un barbat sau femeile intre ele fara sa trebuiasca o decizie judecatoreasca in sensul asta sau o parafare a relatiei", a mai comentat Voicu.

Deputatul USL a conchis ca propunerea lui Cernea e exagerata,d ar a si fost inteleasa gresit.

"Domnul Cernea cred ca a exagerat putin, dar cred ca a fost si gresit inteleasa propunerea lui. Ca sa faci un proiect de lege pentru asta, mi se pare, in momentul de fata in Romania, neavenita.

(...) e o problema ori de psihiatrie, ori de patologie genetica, pe care unii ar trebui sa inteleaga, pe care unii nu o inteleg, iar pe care altii, neintelegand-o, fac acuzatii mai dure, dar nu cred ca trebuie sa existe o lege prin care trebuie legalizata casatoria. Daca traiesc intre ei, se intampla de mii de ani, dar n-o sa ma duc la Statul Popular sa spuna primarul "cetatene Costel, il iei pe cetateanul Vasile?".

Deputatul Remus Cernea, ales pe listele USL in judetul Constanta, a propus legalizarea parteneriatelor intre persoane de acelasi sex, sub forma unei conventii civile.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Madalin Voicu homosexualitate maladie, #Madalin Voicu parteneriate homosexuali , #PSD