Madalin Voicu, despre tanarul rrom batut in Franta, cine l-ar fi agresat si romanii din strainatate

Joi, 19 Iunie 2014, ora 07:34
11747 citiri
Madalin Voicu, despre tanarul rrom batut in Franta, cine l-ar fi agresat si romanii din strainatate

Deputatul PSD Madalin Voicu este de parere ca incidentul in care a fost implicat un adolescent rrom, in Franta, care a fost batut pana a intrat in coma, ar fi putut fi provocat de magrebieni. Totodata, parlamentarul critica faptul ca multi romani comit infractiuni odata ajunsi in Occident.

Un adolescent rrom se zbate intre viata si moarte, in Franta, dupa ce a fost batut de mai mult de zece persoane, fiind suspectat de furt.

Comentand acest caz, Madalin Voicu a spus ca, din informatiile pe care le are, tanarul statea intr-un cartier de magrebieni si ar fi fost prins furand "sau a fost banuit sau dovedit ca fiind unul dintre baietii care faceau spargeri".

Adolescent rrom, linsat in Franta - se afla in coma

"Magrebienii in general se aduna toti, ca si tiganii de altfel, in comunitati, si stau impreuna. Probabil ca acolo a existat un conflict, intre tigani si magrebieni, nu are importanta ca au cam aceeasi culoare.

Problema este ca, intr-o tara civilizata care are pretentii ca Franta, sigur ca n-ar trebui sa se intample lucruri de genul asta. Aici e un caz izolat, adica nu l-au omorat pe baiatul asta pe Champs Elysees sau la Luvru.

Problema, pedeapsa, vendeta s-a petrecut acolo, la ei in cartier. Cauza o vom afla cand se vor finaliza cercetarile. Noi n-am primit o informatie completa, noi avem informatii ciuntite, iar pe noi ne intereseaza care este opinia celor de la Politie, de la Externe, din Franta. Inca n-avem datele concrete pe care sa ne putem pronunta", a declarat deputatul PSD, pentru Ziare.com.

Adolescent rrom, aproape linsat in Franta - cine e de vina

Acesta a precizat ca nu conteaza cine l-a batut pe baiat - daca au fost magrebieni, proprietarii locuintei sparte sau "din astia care vor sa faca ordine in diferite comunitati, ca si la hoti exista reguli" -, ci faptul ca incidente de acest fel se intampla de 10-15 ani in Occident.

"Presupun ca acolo l-au batut niste hoti, care probabil ca la fel ca si baiatul asta isi revendica un teritoriu si ala o fi intrat pe alt teritoriu, nu stiu, n-am informatia corecta. Dar eu nu vorbesc despre bataia pana la aducerea in coma. (...) Violenta nu e o chestie programata, aia se naste, survine in urma unor chestii. Nu e violenta cum erau hunii si tatarii, care nu te intrebau cine esti, iti luau capul. Problema este ca s-a intamplat ceva acolo, de-aia zic ca trebuie sa asteptam informatii", a explicat Madalin Voicu.

Schengen si rromii Despre "vina", bande si "pogrom", cu reprezentantii lor

Problema romanilor din Occident: Multi pleaca la furat, cersit sau clonat carduri

Deputatul PSD considera insa ca acest caz nu reprezinta singura problema si ca nu trebuie referit tot timpul la cazuri izolate, iar "majoritatea celor care pleaca din Romania si din Europa de Sud-Est in general se duc la furat sau la cersit sau la dat in cap sau la clonat carduri".

"Din nenorocire, majoritatea romanilor care pleaca, indiferent de etnie - ca sunt moldoveni, tigani, nu stiu ce - pleaca in Occident ori la cersit, ori la furat. Prea putini sunt aia care se duc sa munceasca, pentru ca in Occident, in momentul in care esti emigrant, vin autoritatile si spun 'Ai copii? Da. Imi dai copiii sa ti-i dau la cresa, la gradinita sau la scoala. Vrei sa muncesti? Ce specializare ai? Iti dau de munca. Vrei sa studiezi? Iti dau bursa'.

(...) Ca occidental, eu spun asa: 'Te primesc, iti ofer sansa sa traiesti aici. Iti pun insa niste conditii ca sa poti indeplini calitatea de cetatean, sa te aliniezi societatii. Daca nu vrei, inseamna ca trebuie sa te trimit sau sa te izolez, ca sa nu faci rau'. Pentru ca, din nefericire, majoritatea cetatenilor romani se duc acolo si fac dezordine. Adica eu te primesc in casa, iti dau sa mananci, iti pun sa te culci si tu noaptea vrei sa-mi iei capul?", a mai spus Madalin Voicu.

Madalin Voicu cere interzicerea regilor rromi prin lege: Ca tigan nu sunt de acord cu astfel de bazaconii

Acesta critica "dezordinea si salbaticia si barbaria si primitivismul din comportament si atitudine si gandire a majoritatii romanilor care pleaca in Occident", adaugand ca pe acestia ii intelege pana la un punct.

" (...) Aici e mizerie si mor de foame, aici daca cerseste unul ii da un leu, acolo ii da un euro, eu pot sa inteleg speta, dar in conditiile in care tu, ca roman, tigan, moldovean, te duci in afara si in loc sa te atasezi, sa te aliniezi, tu produci dezordine, sigur ca tarile respective au reactii", a mai precizat deputatul PSD.

Franta, revoltata dupa atacul asupra tanarului rrom: Hollande si Valls cer sa se faca dreptate

Tanarul rrom batut in Franta, banuit ca ar fi furat dintr-un apartament, a fost gasit inconstient, vineri seara, intr-un carucior de supermarket abandonat. Grav ranit, adolescentul a fost internat intr-un spital din Paris, aflandu-se in coma. Pana luni seara, nimeni nu fusese arestat in acest caz.

Presedintele francez Francois Hollande a spus ca gestul agresorilor este "incalificabil si nejustificat", iar prim-ministrul Manuel Valls, cunoscut pentru opozitia sa fata de cetatenii de etnie rroma ajunsi in Franta din Europa Centrala si de Est, in perioada in care era ministru de Interne, a condamnat cu fermitate atacul.

Tanar rrom in coma, in Franta: Corlatean condamna atitudinea xenofoba si rasista a oficialilor straini

Corlatean: E deranjant ca ambasada Romaniei a aflat din presa despre adolescentul batut in Franta

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat miercuri ca francezii au depasit limita, in ce priveste atacul asupra tanarului de etnie rroma, care se afla in coma. Anterior, marti, ministrul roman de Externe a spus ca este deranjant faptul ca ambasada Romaniei a aflat din presa despre adolescentul rrom batut in Franta, si nu de la autoritatile din aceasta tara.

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
#Madalin Voicu rrom batut Franta, #tanar rrom coma Franta, #rrom batut coma Franta, #Madalin Voicu romani Europa, #Madalin Voicu rromi Franta , #tigan