Madalin Voicu cere interzicerea regilor rromi prin lege: Ca tigan nu sunt de acord cu astfel de bazaconii

Miercuri, 28 August 2013, ora 14:28
5318 citiri
Madalin Voicu cere interzicerea regilor rromi prin lege: Ca tigan nu sunt de acord cu astfel de bazaconii
Foto: Adevarul

Deputatul Madalin Voicu a anuntat ca a pregatit un proiect de lege prin care va interzice existenta caselor regale ale rromilor, motivand ca "circul" produs dupa inmormantarea lui Florin Cioaba a daunat comunitatii rrome.

"M-a afectat atat de mult tot circul asta care s-a intamplat, incat am luat decizia, ca tigan, sa nu mai fiu de acord cu astfel de bazaconii care ne denatureaza imaginea. (...) E un circ si o bataie de joc care ne denatureaza pe noi, romii", a spus Voicu, miercuri, la Antena 3.

Deputatul Madalin Voicu doreste ca proiectul de lege sa fie acceptat in unanimitate inainte de a ajunge pe masa comisiilor parlamentare.

"Nu am depus inca proiectul pentru ca Parlamentul nu a inceput (este inca vacanta parlamentara, n.red.). Am vorbit cu colegii mei si o sa-l discutam pana sa ajunga in comisii, astfel incat el sa fie acceptat in unanimitate ca nu cumva cineva sa creada, pe de o parte majoritarii, pe de alta parte rromii, ca as inventa eu acum o noua formula sau un nou comportament al rromilor caldarari. Deci ei daca au aceste titluri, ei sunt in breasla lor considerati sau nu regi, nu si in celelalte bresle ale tiganilor care sunt 12 sau 15", a declarat Madalin Voicu.

Intrebat despre prevederile pe care le presupune acest proiect, Madalin Voicu a anuntat ca o incalcare a unei eventuale legi se va sanctiona cu o amenda de pana la cinci milioane lei noi.

"Prevede interzicerea insemnelor si efectelor regale, interzicerea emiterii de documente cu antet cu semenaturi si stampile care uzurpa calitatea de regalitate in Romania. Unica familie regala recunoscuta este cea a regelui Mihai, pentru moment. Amenzile vor fi intre un milion si cinci milioane de RON", a continuat deputatul.

Pe 18 august, regele autoproclamat al rromilor, Florin Cioaba, a murit intr-un spital din Turcia, in urma unor complicatii cardiace. In zilele ce au urmat, inainte si dupa inmormantare, in comunitatea rroma a fost un scandal continuu cu privire la mostenitorul coroanei. Pana la urma, ambii fii ai lui Cioaba au fost proclamati regi.

Dorin Cioaba a fost numit rege international al rromilor, in timp ce fratele mai mic, Daniel Cioaba, a fost numit rege al rromilor din Romania. Ulterior, mai multi lideri autoproclamati ai etniei rrome, precum imparatul Iulian, au contestat "mostenirea regala" a celor doi barbati.

Ion Cioaba, tatal lui Florin Cioaba, s-a autoproclamat "rege international al tiganilor" in 1992, potrivit Wikipedia. La moartea sa, in 1997, fiul sau Florin Cioaba a fost incoronat.

Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Madalin Voicu rromi regi interzicere, #interzicerea caselor regale rrome , #tigan