DNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru spalare de bani

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 13:54
7286 citiri
DNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru spalare de bani
Foto: Ziare.com

Procurorii DNA au cerut, miercuri, retinerea si arestarea preventiva a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, printre altele si pentru spalare de bani.

DNA a transmis Parchetului de pe langa ICCJ cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, Raluca Pruna, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a celor doi deputati.

In ce il priveste pe deputatul PSD Madalin Voicu, acesta este acuzat de DNA de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare a banilor, toate in forma continuata.

Nicolae Paun, presedintele Partidei Rromilor, este acuzat, printre altele, de deturnare de fonduri, spalare de bani, cumparare de influenta, schimbare a destinatiei fondurilor europene, obtinere pe nedrept a fondurilor europene si influentare a declaratiilor, toate in forma continuata, informeaza un comunicat al procurorilor anticoruptie remis Ziare.com.

Madalin Voicu, audiat la DNA: Este acuzat de spalare de bani

"De obicei, in Romania denunturile se fac intre ei. Cineva a fost suparat pentru niste lucruri, iar ei (procurorii DNA - n.red.) o sa verifice. Nu stiu care este fermentul, chimia acestei anchete, o sa vedem", a declarat Madalin Voicu, miercuri dimineata, la intrarea in sediul DNA, unde a stat doar 10 minute.

Totodata, deputatul a anuntat ca nu va mai candida pentru un nou loc in Parlament si renunta cu totul la politica, urmand sa se intoarca la prima sa dragoste - bagheta de dirijor.

"Inteleg ca sunt incomod si deranjez de multe ori. O sa ma intorc la meseria mea (de dirijor - n.red.), unde nu am pe cine sa deranjez, poate doar publicul. Plec din Parlament", le-a spus Voicu jurnalistilor.

In acest caz, in care cei doi sunt acuzati de folosirea banilor din fondurile europene, este implicata si Asociatia Partida Romilor "Pro Europa", perioada vizata de anchetatori fiind 2010-2013. Prejudiciul total in acest caz se ridica la peste 24 de milioane de lei pentru bugetul comunitatilor europene si peste 3 milioane de lei pentru bugetul de stat - partea de cofinantare.

"In perioada 2011-2015, in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor.

Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa.

(...) In perioada 2011-2015, cu intentie, suspectul Madalin Voicu, in exercitarea obligatiilor ce deriva din calitatea de deputat, a depus declaratii de avere la Camera Deputatilor, fara a declara sumele de bani obtinute de la Asociatia Partida Romilor 'Pro Europa', totalizand 300.682 lei - venit brut si 217.300 lei venit net.

Banii respectivi fusesera primiti de la Paun Nicolae, prin intermediul Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, cu justificarea 'plati drepturi de autor' in perioada 2011-2015. Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati, avand in vedere ca o persoana din familia sa fusese angajata in cadrul proiectului 'Acces pe piata muncii - O sansa pentru tine' si remunerata cu suma totala de 194.241 lei", se mai arata in comunicatul DNA.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DNA arestare Madalin Voicu, #DNA retinere Madalin Voicu, #DNA retinere Nicolae Paun, #DNA arestare Nicolae Paun , #DNA