Cum lucreaza PSD, pe ascuns, pentru Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 04 Octombrie 2012, ora 19:13
11742 citiri
Cum lucreaza PSD, pe ascuns, pentru Traian Basescu (Opinii)

Mai mult decat oricare altele, doua evenimente anume care tin prima pagina a ziarelor in ultimele zile par a avea o legatura bizara, nefireasca, marcand o cauzalitate aproape desavarsita in ciuda unei vizibile si evidente legaturi. Sa dam glas faptelor.

Pe de o parte, avem initiativa trasnita a deputatului PSD Madalin Voicu si presedintelui Comisiei pentru Drepturile Omului, Nicolae Paun, concretizata intr-un proiect de lege, potrivit caruia detinutii condamnati pana la 6 ani, inclusiv, ar putea fi gratiati.

De consecintele viitoarei legi ar putea beneficia chiar si Adrian Nastase, desi initiatorii neaga ca proiectul de lege ar fi fost conceput pentru fostul premier. Asa o fi, pana la urma e greu sa intri in mintea altei persoane, ca sa cunosti adevarul.

Si chiar daca ar fi sa ii credem ca nu la Nastase se gandeau in momentul in care mintea le clocea ideea asta de un umanism stiintifico-fantastic, inca mai exista atatia si atatia potentiali clienti ai legii printre membrii PSD, ca suspiciunea poate da nastere unor idei si mai teribile.

Si, in cazul asta, ce credibilitate poate avea un astfel de proiect cand initiatorii proiectului de lege sunt inconjurati de puscariabili mai ceva decat un gangster de cartier?

Aici nu e doar cazul PSD, ci al tuturor partidelor. Ei au fost si sunt impartiti aproape in mod egal de la dreapta la stanga spectrului politic. Singura diferenta e ca doar din interiorul PSD s-a trezit cineva care sa vina in ajutorul posibililor colegi condamnati in viitor cu o lege care sa-i albeasca precum au fost mereu.

Pe de alta parte, celalalt eveniment, care va ajunge intr-o relatie deosebita cu primul, este celebra de acum rocada a procurorilor sefi de la Parchetul General si DNA, respectiv schimbarea functiilor intre Laura Codruta Kovesi si Daniel Morar.

Inainte de orice sa spunem ca domnul Daniel Morar a beneficiat de doua mandate in fruntea DNA, ultimul incheiat cu doua prelungiri, in timp ce L.C. Kovesi a stat nu mai putin de sase ani in functia de procuror general al Romaniei. Iar acum cei doi, incurajati desigur de sustinatorii lor, s-au gandit sa faca schimb de functii si Kovesi l-a numit interimar pe Morar, iar fostul procuror general si-a depus candidatura la sefia DNA.

Ai spune ca acesti doi procurori ar fi cel putin fii legitimi ai Dumnezeului care patroneaza Justitia si doar ei si numai ei au putut si vor fi in stare sa faca o treaba excelenta in fruntea celor doua institutii.

Cu exceptia propagandistilor angajati in presa sa deformeze realitatea pe baza fantasticului indus de teoriile lor bizare, orice alta persoana de buna credinta poate accepta, macar si doar ca ipoteza de lucru, ca exista cel putin alte doua persoane, cu exceptia lui Morar si Kovesi, care sa conduca institutiile respective cel putin la fel de bine, daca nu chiar cu rezultate si mai bune.

Exista persoane care sunt orbite de aura justitiara a celor doi sefi ai procurorilor, dar mai ales acestora ar trebui sa nu le scape din vedere cel putin cateva bube uriase din mandatele acestor sfinti neincoronati ai Justitiei.

Sub mandatul lui Daniel Morar la DNA, sa nu uitam ca s-au desfasurat cele mai penibile tele-arestari din cadrul emisiunii tele-justitia libera.

Intr-unul din episoade a jucat chiar Dan Diaconescu, omul cu mintile ratacite care a bagat o tara intreaga in priza si a rascolit lumea dupa saci de bani. E important sa ne amintim ca rechizitoriul in baza caruia a fost arestat Dan Diaconescu, in 2010, pentru santaj, a devenit o mostra de umor involuntar care s-a bucurat de un succes nebun in presa.

Procurorul care semnase acel rechizitoriu a fost probabil premiat de domnul Daniel Morar pentru abilitatea de a pune in scena un spectacol de circ televizat de nota 10. Ca sa nu mai vorbim ca, de atunci si pana acum, catusele alea i-au folosit lui Dan Diaconescu in scop publicitar, nicidecum in vreun alt sens, mai cu seama justitiar.

Dar e bine ca procurorii lui Morar impreuna cu ai Laurei Codruta Kovesi nu gasesc astazi nimic in neregula vis-a-vis de actele, documentele si hartiile fluturate de acelasi domn Dan in scopul de a pune mana pe cel mai mare combinat chimic.

Poate ca, fiind jurnalist, in aceasta speta, nu procurorii ar trebui sa se sesizeze (ori macar sa raspunda plangerilor depuse in aceasta speta), ci jurnalistii in calitate de colegi ai domnului Dan.

Cat despre performantele procurorului general al Romaniei, ne putem face o impresie daca ne gandim ca dosarele Revolutiei - de la a caror intarziere si tergiversare Laura Codruta Kovesi era certata si mustrata violent de Traian Basescu - se afla exact in acelasi stadiu in care se aflau si in toamna lui 2009, cand presedintele era interesat de rezultatele dosarelor pentru campanie.

Dar, cine stie, poate ca, dincolo de aceste mici "pete" din dosarul profesional, cei doi procurori sefi sunt singurii si unicii care pot asigura conducerea celor mai importante institutii ale Justitiei. Asa sa fie.

Dar Victor Ponta trebuie sa stie ca, daca la Bruxelles a fost exportata aceasta idee si a mai si prins radacini si e crezuta, asta se intampla doar pentru ca in partid exista persoane care din lipsa de ocupatie sau inteligenta dau nastere unor proiecte de legi intr-atat de trasnite.

Iar oficialii de la Bruxelles, cei care vor ajunge (parca vad) sa dicteze si in problema numirii sefilor de la DNA si Parchetul General, sunt extrem de atenti la toate piesele care le-ar putea face legatura intre tezele si ipotezele pe care le primesc din tara si ceea ce vor sau sunt dispusi sa inteleaga singuri.

In filmul asta, proiectul gratierii lucreaza perfect pentru sustinerea tezei ca Morar si Kovesi trebuie sa faca rocada, pentru ca doar ei pot garanta independenta procurorilor. O varza totala, numai buna de exportat scofalcitilor de la Bruxelles. Sau, altfel spus, prostia din PSD este mama procurorilor lui Dumnezeu...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#pedepse reduse detinuti PSD, #Daniel Morar Codruta Kovesi Traian Basescu, #Kovesi Morar rocada , #PSD
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Leca că,... nu poate rezista! Ora 12 a sosit si plagiatura a venit!