Madalin Voicu a fost revocat din functia de secretar de stat la Cultura UPDATE

Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 16:40
15962 citiri
Madalin Voicu a fost revocat din functia de secretar de stat la Cultura UPDATE
Foto: Ministerul Culturii

Fostul deputat PSD Madalin Voicu, cercetat de DNA pentru spalare de bani si deturnare de fonduri europene, dar salvat de la arestarea preventiva prin vot in Parlament, a fost revocat joi din functia de secretar de stat in Ministerul Culturii, in care ramasese in ciuda valului de demiteri asumat zilele acestea de premierul Orban.

Madalin Voicu fusese numit secretar de stat in Ministerul Culturii de catre fostul premier PSD Sorin Grindeanu.

Deputatul USR Iulian Bulai, membru al Comisiei de Cultura din Parlament, este cel care a atras atentia asupra acestui caz, cerand premierului PNL Ludovic Orban sa il dea afara pe Madalin Voicu, asa cum a procedat cu foarte multi alti secretari de stat sau consilieri adusi in ministere de fostele guverne PSD.

"Madalin Voicu e singurul secretar de stat de la Ministerul Culturii ramas in functie dupa schimbarea guvernului. Si pentru ca n-a dat semne, in doi ani si jumatate la minister, ca a facut ceva, orice, concret acolo, care sa-l faca vital si de neinlocuit pentru cultura Romaniei, sub cel mai toxic ministru al Culturii din istoria tarii, din doua una, criteriul competentei pentru PNL e ori sa fi stat trei ani degeaba pe banii statului, ori sa ai relatii tandre, de lunga durata, cu liderul partidului. In oricare varianta, e vorba de ipocrizie. Crunta.

Buna strategie, sa-l pastrezi in functie, in plina campanie prezidentiala, pe un pesedist care crede ca 'fereasca Dumnezeu sa iasa Iohannis presedinte inca un mandat' (...)

Daca-l pastreaza in functie pe Voicu, nu cred ca PNL mai poate sustine ca face cu adevarat curatenie in Guvern. Ipocrizia are picioare scurte. Ii solicit si ii rog, pe Ludovic Orban si pe colegii din PNL, sa nu transforme si ei Ministerul Culturii intr-un cimitir al rebuturilor de partid si sa-i permita lui Madalin Voicu sa se intoarca la viata civila. Repede", a scris joi pe Facebook deputatul USR Iulian Bulai.

In plus, acesta reaminteste ca, in 2009, Ludovic Orban, pe atunci prim-vicepresedintele PNL, spunea despre Madalin Voicu: "Este un om drag mie, care face nota discordanta cu criptocomunistii din PSD".

Intr-adevar, pe site-ul Ministerului Culturii, alaturi de numele noului ministru PNL, Bogdan Gheorghiu, continua sa apara si cel al secretarului de stat Madalin Voicu.

UPDATE - Premierul Ludovic Orban a semnat joi decizia pentru revocarea lui Madalin Voicu din functia de secretar de stat la Ministerul Culturii, potrivit unui anunt al Executivului, decizia urmand sa fie publicata in Monitorul Oficial si sa intre astfel in vigoare, informeaza Mediafax.

Protejat si de PSD in Parlament

Madalin Voicu a detinut 5 mandate de deputat PSD, a fost vicepresedinte al Comisiei pentru Cultura si Arte, iar Guvernul Ponta l-a sustinut la un moment dat pentru postul de consul al Romaniei la Bonn.

Madalin Voicu a fost protagonistul unui megascandal, fiind cercetat de DNA in dosarul "Partida Romilor", in care a fost acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani, in forma continuata. Ca si in alte cazuri, PSD a facut scut in Parlament, asa ca Madalin Voicu nu a putut fi retinut si arestat preventiv, asa cum cerusera procurorii DNA.

Citeste mai multe despre:

Procurorii au sustinut ca Voicu ar fi obtinut de la Asociatia Partida Romilor "Pro Europa" si folosit in campania electorala bani proveniti din finantari europene. In iulie 2016, DNA a dispus trimiterea sa in judecata, iar in noiembrie 2016 magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis sa retrimita la DNA dosarul. In octombrie 2018, procurorii DNA au clasat acuzatiile fata de deputatul Nicolae Paun si fata de fostul sef ANAF Gelu Diaconu, si ei invinuiti in dosar, insa au decis sa continue cercetarile fata de Madalin Voicu.

Unul dintre aspectele care au socat cel mai tare opinia publica a fost limbajul suburban folosit de Madalin Voicu in discutiile purtate cu Nicolae Paun si care apar in interceptari.

Acest lucru nu a impiedicat, insa, numirea lui Madalin Voicu la Ministerul Culturii, la inceputul anului 2017, cand premier era Sorin Grindeanu (PSD).

Numele lui Madalin Voicu a reaparut in atentia publica in urma cu un an, cand s-a aflat ca fostul premier PSD Viorica Dancila si-a luat drept consilier pe varul lui Nicolae Paun, Mario Rafael, care lucra pentru Codrin Stefanescu.

"Cel care l-a adus pe Mario Rafael langa Codrin Stefanescu a fost Madalin Voicu", au declarat surse politice.

Citeste si Dancila are un nou consilier: A coordonat bodyguarzii lui Dragnea la Inalta Curte si a fost seful de cabinet al lui Codrin Stefanescu

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Madalin Voicu secretar stat Orban, #Madalin Voicu secretar stat Cultura , #PSD