Un ministru din Madagascar a înotat timp de 12 ore, după ce elicopterul său s-a prăbușit în ocean

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 12:36 3117 citiri
Elicopterul ministrului din Madagascar era într-o misiune de recunoaștere FOTO Pixabay

Un ministru al guvernului din Madagascar spune că a înotat 12 ore, după ce, în timpul unei misiuni, elicopterul în care se afla s-a prăbușit în ocean. „Nu a sosit vremea mea să mor”, a declarat ministrul Poliției, Serge Gelle, după ce a ajuns în siguranță, pe mal.

Alți doi oficiali de securitate care călătoreau cu el în elicopter au supraviețuit accidentului. Echipa era într-un zbor de recunoaștere, într-o zonă din nord-estul țării, unde un vas de pasageri se scufundase. În urma acelui acccident, cel puțin 39 de persoane au murit, potrivit BBC.

Președintele Andry Rajoelina a scris pe Twitter un mesaj de condoleanțe pentru famiile celor morți și i-a omaginat pe Gelle și ceilalți doi ofițeri, care au ajuns în orașul Mahambo separat.

Nu este clar ce a provocat accidentul aviatic care a avut loc luni, 20 decembrie, dar Gelle, în vârstă de 57 de ani, a afirmat că după prănușire a înotat „de la 19:30 noaptea trecută, până la 7:30 în această dimineață”, până a ajuns în Mahambo. Oficialul a precizat că nu este rănit, dar că-i este frig.

Șeful poliției Zafisambatra Ravoavy a declarat pentru France Presse că Gelle a folosit unul dintre scaunele elicopterului ca plută. Gelle a fost polițist 30 de ani, înainte să fie numit ministru, în luna august.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com