Cine e McDonald, americanul cu origini asiatice și britanice care l-a eliminat pe Nadal de la Australian Open

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 09:37
2380 citiri
Cine e McDonald, americanul cu origini asiatice și britanice care l-a eliminat pe Nadal de la Australian Open
Mackenzie McDonald

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul titlului, a fost eliminat în turul al doilea al Openului Australiei, fiind învins în trei seturi, 6-4, 6-4, 7-5, de americanul Mackenzie McDonald, într-o partidă disputată miercuri la Melbourne.

Nadal (36 ani), deţinătorul recordului de titluri cucerite în Marele Şlem (22), a suferit o leziune la şoldul stâng, în momentul în care a încercat să returneze o minge, în ultimul ghem al setului secund. El a revenit pe teren după ce a primit îngrijiri medicale, însă jocul său a fost clar afectat, nereuşind să mai facă faţă ritmului impus de adversarul său.

Campionul iberic, numărul doi mondial şi principalul favorit al competiţiei de la antipozi, ratează astfel şansa de a-şi apăra coroana cucerită anul trecut la Australian Open, în urma unei reveniri spectaculoase în finala cu Daniil Medvedev, după ce rusul reuşise să câştige primele două seturi.

De la debutul său în circuitul profesionist, în 2001, Nadal a abandonat de numai cinci ori la turneele de Mare Şlem, ultima oară la Wimbledon, anul trecut, când a fost obligat să renunţe la semifinale din cauza unei leziuni abdominale.

Mackenzie McDonald, ocupantul locului 65 ATP, îl va înfrunta în turul următor pe câştigătorul meciului dintre japonezul Yoshihito Nishioka, număru 31 pe lista capilor de serie, şi cehul Dalibor Svrcina, venit din calificări.

În vârstă de 27 de ani, McDonald se află în vârful carierei, în august 2022 atingând poziția a 48-a în lume.

Cele mai bune performanță la turneele de Grand Slam au fost prezențele în optimi la Australian Open 2021 și la US Open 2018.

Interesant e faptul că McDonald e un american care are origini atât din China cât și din Marea Britanie, mai precis din Anglia și Scoția.

Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider ATP, spune că va juca la Roland-Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, doar dacă se va simţi suficient pregătit, scrie AFP. La...
Premieră în istoria tenisului, la meciul lui Nadal. Niciodată n-a fost atât de mare diferența
Premieră în istoria tenisului, la meciul lui Nadal. Niciodată n-a fost atât de mare diferența
Prima rundă a Mastersului de la Madrid va avea un meci special între Rafael Nadal (37 de ani), de 22 de ori campion de Grand Slam, și tânărul Darwin Blanch, în vârstă de 16 ani, deținător...
#mackenzie mcdonald, #Australian Open, #Rafael Nadal , #stiri tenis