O descoperire epocală pentru omenire: Un corp locuibil din spațiu ce ar putea găzdui viață extraterestră VIDEO

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 01:14 5426 citiri
Europa, LUna lui Jupiter ar putea găzdui viața FOTO / The Guardian

Un grup de oameni de știință de la Universitatea Stanford din Statele Unite, care a realizat un studiu publicat pe 19 apriulie 2022, în revista Nature Communications, a anunțat o descoperire istorică: un corp din spațiu ar putea fi locuibil. Astfel, pe Europa, Luna lui Jupiter ar exista apă, ceea ce ar favoriza viața extraterestră, susțin astronomii.

Caracteristicile suprafeței de gheață de pe Europa sunt similare cu cele observate pe calota din Groenlanda, fapt ce sugerează că apa lichidă de acolo ar putea găzdui materie organică, potrivit The Guardian.

Dacă crestele extinse de gheață care traversează Europa, Luna lui Jupiter, s-au format într-un mod asemănător cu acelea din Groenlanda, atunci bazinele de apă subterană pot fi omniprezente pe acest corp stâncos din spațiu și pot ajuta la circulația substanțelor chimice necesare vieții din gheață până la oceanul sărat care se află în adâncuri.

”Apa lichidă din apropierea suprafeței învelișului de gheață este un loc cu adevărat provocator și promițător pentru a ne imagina viața, care poate avea o șansă. Ideea că am putea descoperi o semnătură care să sugereze un rezervor de apă și că acesta ar putea exista, este un lucru foarte incitant”, a spus Dustin Schroder, profesor de geofizică la Universitatea Stanford și autor al studiului.

Lichidul minune ce stochează energia solară timp de 18 ani: Descoperire uimitoare a cercetătorilor din Suedia VIDEO

Oamenii de știință au fost intrigați de mai bine de 20 de ani, de formele de relief dramatice de la suprafața înghețată a Europei, Luna Lui Jupiter. Crestele care ajung la 305 metri înălțime, sunt despărțite de văi largi între ele.

Europa, care are aproximativ 3.100 de kilometri în diametru, este mai mică decât Luna, satelitul Pământului. Acest corp stâncos a devenit unul dintre principalii candidați unde viața ar putea exista, mai ales că s-au găsit dovezi privind un ocean aflat la o adâncime cuprinsă între 16 și 24 de kilometri sub suprafața înghețată a sa.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

”Pe calota de gheață din Groenlanda există această mică caracteristică de creastă dublă, care arată aproape la fel ca cele pe care le vedem pe suprafața Lunii Europa a lui Jupiter”, a spus Riley Culberg, doctorand la Stanford și autor al studiului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
SidneyCratier
rank 1
MacGigi
rank 5
Au fost observate doua tardigrade care faceau windsurf