Invenția minune a experților: Noua lampă de lumină ce distruge 98% din microbii aflați în casă VIDEO

Sambata, 26 Martie 2022, ora 02:17 4035 citiri
Lampă cu ultraviolete care distruge microbii din casă FOTO: Clean Room

Un grup de cercetători americani și britanici coordonat de către Universitatea Columbia din New York a reușit să creeze o invenție foarte importantă pentru sănătatea oamenilor: un nou tip de lumină. Aceasta are particularitatea de a distruge microbii din aer aflați într-o încăpere din interior, în proporție de peste 98%, cu ajutorul unei lămpi cu ultraviolete.

Studiul oamenilor de știință arată că noua lumină ultravioletă (far-UVC) instalată pe tavanul camerelor ar putea fi o tehnologie extrem de eficientă pentru reducerea transmiterii bolilor prin aer, de la o persoană la alta, cum ar fi COVID-19 și gripa, potrivit Mirage News.

”Lumina UVC nou creată reduce rapid cantitatea de microbi activi din interior până aproape de zero, făcând aerul din casă la fel de sigur ca cel din exterior. Folosirea acestei tehnologii în locații din interior, unde se adună oamenii, ar putea preveni următoarea potențială pandemie”, a spus David Brenner, doctor și director al Centrului de cercetare radiologică de la Universitatea Columbia din New York, Statele Unite.

În studiul care a fost publicat în 23 martie 2022 în Scientific Reports al revistei Nature, se afirmă că ”lumina far-UVC este simplu de instalat, estre ieftină, nu are nevoie de a schimba comportamentul oamenilor și, mai presus de toate, este o modalitate sigură de a preveni transmiterea oricărui virus, inclusiv SARS-CoV-2 și variantele acestuia, dar și al gripei”.

Se schimbă legile fizicii: O nouă stare a materiei dovedită de un savant britanic

Lumina far-UVC este sigură pentru oameni, deoarece are o lungime de undă mai scurtă decât varianta ultravioletă convențională, deci nu poate pătrunde în celulele vii ale pielii umane sau în celulele oculare.

În studiul actual, oamenii de știință de la Universitățile St. Andrews, Dundee și Leeds din Marea Britanie și Columbia, Statele Unite, au testat eficacitatea luminii UVC într-o cameră mare.

Oamenii de știință avertizează: Fenomenul ce a adus noaptea de peste un an pe Pământ, se poate repeta VIDEO

În timpul experimentului, un pulverizator a emis în mod continuu o ceață de aerosoli de bacterii S. aureus în cameră. După ce concentrația de microbi s-a stabilizat, cercetătorii au pornit lămpile cu UVC, care au distrus mai mult de 98% dintre microbi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News