Mercedes-Benz și lumea filmului: descoperă ce modele au fost folosite la Hollywood și nu numai

Advertorial
Vineri, 05 August 2022, ora 16:46
5028 citiri
Mercedes-Benz și lumea filmului: descoperă ce modele au fost folosite la Hollywood și nu numai
FOTO: shutterstock.com

Producătorii de la Hollywood știu că mașinile frumoase atrag întotdeauna atenția. Este și motivul pentru care o mulțime de modele Mercedes-Benz, fie ele clasice, proaspăt lansate sau chiar prototipuri, au fost incluse în repetate rânduri în distribuția unor filme celebre. Iată câteva dintre cele mai interesante exemple.

Mercedes-Benz, un brand clasic pentru Hollywood

Mașinile clasice Mercedes-Benz pot fi văzute nu doar în muzeul din Stuttgart, ci și în mai multe producții de la Hollywood devenite, la rândul lor, clasice pentru cinefili. În The Hangover - Marea mahmureală (2009) personajele principale călătoresc într-un Mercedes-Benz 220 SE Cabriolet din 1965 pentru a ajunge la petrecerea burlacilor din Las Vegas. Interesant este faptul că în timpul filmărilor au fost folosite nu mai puțin de cinci astfel de exemplare și doar două au „supraviețuit”. Decapotabila a fost inclusiv atacată de un tigru și implicată într-un accident cu un Cadillac Escalade.

Și Richard Gere conduce un Mercedes-Benz 450 SL de colecție, tot decapotabil, în American Gigolo (1980). În una dintre scenele reprezentative, actorul merge cu el pe Coasta Pacificului în timp ce ascultă piesa Call Me a formației Blondie. Alte generații de SL-uri apar și în alte filme celebre, precum Liar Liar - Mincinosul Mincinoșilor (1997) cu Jim Carrey, Casino (1995) sau chiar Dallas, serial extrem de popular în România anilor ‘90. Bobby Ewing, personajul interpretat de Patrick Duffy, conducea un Mercedes-Benz 380 SL roșu, din 1978.

La aceste mașini clasice nu are acces oricine, dar dacă vrei să testezi modele mai noi Mercedes, poți programa oricând un test drive la un dealer autorizat din România.

Acțiune și suspans în filme, întreținute de Mercedes-Benz

Producătorii de la Hollywood mai au și (prostul) obicei de a distruge mașini. Cu cât mai multe, cu atât mai bine pentru ei și pentru succesul filmelor de acțiune. Și ce risipă fac! Un exemplu în acest sens este partea a cincea din „Greu de Ucis” - A Good Day To Die Hard (2013), unde peste 70 de mașini Clasa C, Clasa G, Unimog, Sprinter sau Zetros sunt folosite în accidente sau explozii. Bruce Willis joacă din nou rolul super-polițistului John McClane și în una dintre scene zboară, la propriu, cu un G 55 AMG de pe un pod și zdrobește zeci de alte mașini.

Un alt „dur” de la Hollywood, Jason Statham, folosește un Mercedes-Benz Clasa S W140 pentru a scăpa dintr-o ambuscadă în primul film al seriei The Transporter. Și nu în ultimul rând, în Supremația lui Bourne (2004), personajul interpretat de Matt Damon este urmărit de un G-Wagon negru. Scena este trăită la cote maxime și scoate în evidență performanțele mașinii pe teren accidentat, chiar dacă aceasta nu sfârșește prea bine.

Amuzant este că mai puțin șifonate au ieșit prototipurile Clasa M folosite în The Lost World: Jurassic Park (1997). Din cele trei SUV-uri, care au și nume proprii în film (Santana, Fontana și Montana), unul a supraviețuit atacurilor dinozaurilor. Fiecare mașină a avut și câte o dublură, care poate fi admirată și în prezent, fie la Studiourile Universal din California, fie în Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

Mercedes-Benz și filmele românești

Mașinile Mercedes-Benz au fost folosite inclusiv în producții românești. Poate cel mai faimos exemplar a fost cel condus de comisarul Moldovan, interpretat de Sergiu Nicolaescu, în filmul „Un comisar acuză” (1974). Modelul în cauză este un Mercedes-Benz 170V, fabricat înainte de al Doilea Război Mondial. Mașina din film a fost recondiționată în anii 2000 și vândută mai apoi la licitație, în 2020, pentru suma de 28.000 de euro.

Acestea sunt doar câteva dintre exemplele de mașini Mercedes-Benz folosite în filmele de la Hollywood și nu numai. O mașină Mercedes-Benz rămâne un adevărat star și în viața reală.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#lumea filmului, #mercedez benz, #Hollywood , #stiri auto