Ambasada Rusiei, despre declaratiile pe tema Lukoil: Un limbaj departe de cel aсceptat

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 15:29
6665 citiri
Ambasada Rusiei, despre declaratiile pe tema Lukoil: Un limbaj departe de cel aсceptat
Foto: Lukoil Romania

Ambasada Rusiei la Bucuresti a confirmat, vineri, ca rafinaria Petrotel-Lukoil si-a reluat activitatea si a taxat declaratiile facute pe aceasta tema in tara noastra, sustinand ca nu au fost intotdeauna echilibrate.

"In ultima perioada, in legatura cu situatia in jurul rafinariei Petrotel-Lukoil si a activitatii in Romania a companiei petroliere Lukoil in general, au aparut destule declaratii publice, din pacate, nu de fiecare data echilibrate si al caror limbaj este departe de cel aсceptat in cadrul comunicarii internationale.

Las aceste declaratii, care pot transmite semnale gresite atat mediului de afaceri, cat si altor structuri, fara comentariu pentru a nu adauga emotii in discursul politic public din Romania in aceasta perioada foarte importanta pentru tara", se arata in comunicatul ambasadei remis Ziare.com.

De asemenea, institutia a adaugat ca rafinaria Petrotel-Lukoil a inceput sa isi reia productia, "ca rezultat al eforturilor facute in toate ultimele zile".

Aceasta informatie a fost data prima data, vineri, de Garda de Mediu Prahova, care a primit o informare de la grupul rusesc.

Ce a cerut seful statului

Joi, presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului sa preia rafinaria Petrotel-Lukoil in cazul in care aceasta nu isi va relua activitatea la finalul saptamanii.

Basescu: Lukoil sa plece in Rusia daca nu ne respecta legile. Guvernul sa preia rafinaria

"Daca maine (vineri - n.red.) Lukoil va stabili sa nu reia productia, cer Guvernului Romaniei sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti. Lukoil trebuie sa se gandeasca sa dispara de tot de pe piata romaneasca, daca asta ii este abordarea. Lukoil trebuie sa hotarasca: respecta legile statului roman sau daca vrea legile de la Moscova, se se duca acolo, nu in Romania", a declarat, joi, Traian Basescu.

Vineri expira ultimatumul dat de prim-vicepresedintele grupului rus, Vladimir Nekrasov, care a precizat ca Lukoil va lua decizia de a inchide definitiv rafinaria Petrotel Ploiesti daca procurorii nu vor accepta ridicarea sechestrului instituit pe stocurile si pe patrimoniul companiei.

Lukoil, ultimatum pentru procurori: Altfel inchidem definitiv rafinaria de la Ploiesti

Ponta si Basescu, sicane pe tema Lukoil

Seful statului a criticat atitudinea Guvernului fata de compania ruseasca.

"Lukoil i-a dat banii lui Ponta, i-a dat banii din acciza. Lukoil n-a avut profituri, asa arata declaratiile lor din ultimii cinci ani, din care sa fi dat statului roman. Cele 700 de milioane de euro sunt accizele pentru statul roman. Oricine, cumulat, ar fi dat aceeasi acciza statului roman", a sustinut presedintele Basescu, care a vorbit de atitudinea Lokoil ca despre "un santaj".

In replica, premierul Victor Ponta a spus ca declaratiile sefului statului sunt facute "la tulburare, la nervi, in stare precara" si ca nu ajuta cu nimic Romania.

Ponta: Declaratiile lui Basescu despre Lukoil, facute la tulburare, la nervi, in stare precara

C.P.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Ambasada Rusia rafinarie Lukoil, #Ambasada Rusia critici, #reactie ambasada Rusia Lukoil , #Romania