Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Umilirea lui Orban a stârnit revolta “big time” în PNL. Pavel Popescu, pus la zid și de echipa lui Cîțu

Marti, 20 Iulie 2021, ora 13:01
13130 citiri
Umilirea lui Orban a stârnit revolta “big time” în PNL. Pavel Popescu, pus la zid și de echipa lui Cîțu
Ludovic Orban a reacționat o zi mai târziu spunând că "cine umilește președintele PNL umilește fiecare membru PNL" FOTO Pavel Popescu

Poza în care Ludovic Orban e lăsat singur la alegerile pentru șefia PNL Cluj a stârnit critici dure în partid, chiar din echipa premierului Cîțu, susțin surse politice pentru Ziare.com. Autorul fotografiei, Pavel Popescu, liberal cu doar 5 ani vechime, a fost pus la zid de liderii PNL din Ardeal pe motiv că “glumița sa infantilă” afecteaza partidul în ochii elctoratului.

“Fotografia de la Cluj, dată de Pavel Popescu pe surse, a generat un val extrem de ostil la adresa lui Florin Cîțu în rândul membrilor de partid, în special în Ardeal. Chiar a generat furie aș putea spune, mai ales că autorul e tot Pavel, care a provocat și incidentul de la Sectorul 4, când bodyguarzii aduși de el l-au îmbrâncit pe Ludovic Orban. Acum, mulți ardeleni s-au simțit jigniți ei înșiși pentru că au considerat poza un afront față de ospitalitatea cu care se recomandă în mod tradițional. Din acest motiv, l-au pus pe Pavel să dreagă busuiocul, dar el a postat un mesaj pe Facebook în care dovedește că n-a înțeles nimic”, susține unul dintre liderii PNL pentru Ziare.com.

În postarea de pe Facebook, Pavel Popescu, liderul PNL Sector 4, recunoaște că el a făcut poza, dar insinuează o campanie de denigrare plătită de tabăra Orban la adresa taberei Cîțu. “Nu vă pot spune cine plătește campaniile de denigrare a unor colegi din echipă care își doresc o reforma reala a PNL, cât și una a statului român”, a scris deputatul PNL pe Facebook, demonstrând că nu numai morala, dar nici gramatica nu e punctul său forte. Majoritatea comentariilor, venite chiar de la membri PNL, sunt extrem de critice la adresa lui Pavel Popescu.

Potrivit surselor citate, unul dintre liderii PNL care s-au simțit jigniți de gestul lui Pavel Popescu a fost Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor. “Ilie Bolojan tocmai spusese că cel învins la Congres nu trebuie să fie umilit. Florin Cîțu se laudă că va cîștiga big time în Ardeal, însă gestul lui Pavel Popescu i-a făcut un mare deserviciu. O glumiță infantilă care afectează PNL în ansamblul său”, susțin sursele citate.

În urmă cu jumătate de an, Pavel Popescu posta pe Facebook un elogiu la adresa lui Orban. ‘Toți cei care mă cunoașteți, știți că atunci când este necesar spun mereu ce gândesc: mai rar am întâlnit un politician mai abil, mai onest, mai calculat, mai perseverent, mai răbdător, mai empatic, mai înțelept, mai umil și mai iertător ca Ludovic Orban”, a scris Pavel Popescu în data de 7 decembrie, cu o zi după alegerile parlamentare.

“Popescu a prins ultimul loc eligibil din Bucuresti datorita lui Orban. Simțea nevoia să-l perie atunci. Acum s-a dat cu Cîțu”, încheie sursele citate.

La o zi după ce fotografia lui Pavel Popescu a apărut în presă, președintele PNL a declarat în deschiderea conferinței în care se alege noul președinte al organizației liberale de la Prahova, că „cine umilește președintele PNL umilește PNL în ansamblul său”.

„Cine umilește președintele PNL, umilește PNL în ansamblul său și la urmă îi umilește pe fiecare dintre membrii PNL, provocând un grav deserviciu nouă, fiecăruia dintre noi. Stimate colege, stimați colegi, suntem la guvernare. Atunci când suntem la guvernare oamenii ne judecă după ce facem concret”, a declarat Ludovic Orban la Prahova.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #presedinte PNL, #congres PNL, #pavel popescu, #alegeri PNL , #Stiri Ludovic Orban