Surse: Ludovic Orban va avea o intalnire marti cu presedintele Klaus Iohannis

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 07:14
5106 citiri
Surse: Ludovic Orban va avea o intalnire marti cu presedintele Klaus Iohannis
Ludovic Orban si Klaus Iohannis/Heptaphoto

Liderul PNL Ludovic Orban va avea o intrevedere marti cu presedintele Klaus Iohannis, dupa ce seful statului nu a anuntat desemnarea unui premier, la finalul consultarilor de luni, ci ca va avea loc o a doua runda de consultari cu partidele parlamentare, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Discutiile intre cei doi ar putea impacta strategia PNL in urmatoarele runde de negocieri cu USR-PLUS si UDMR, pentru a exista o solutie comuna prin care sa poata fi format Guvernul de coalitie, au adaugat sursele citate.

Faptul ca Ludovic Orban doreste sefia Camerei Deputatilor, lucru care nu era initial in mandatul pentru negocieri al PNL, insa a fost votat in Biroul Politic National de saptamana trecuta al partidului, a dus la blocarea discutiilor cu ceilalti parteneri politici, au precizat sursele mentionate.

Urmatoarea discutie intre liderii PNL, USR-PLUS si UDMR ar putea avea loc marti sau miercuri, au mai spus sursele politice, pentru News.ro.

PNL a decis sustinerea lui Orban pentru sefia Camerei Deputatilor, insa aceasta este dorita si de catre Dan Barna. Dupa discutiile de duminica cele trei partide nu au ajuns la un acord privind sefia Camerei, cea a Senatului si premierul.

Inaintea discutiile din week-end, PNL mergea pe scenariul ca Orban sa fie seful Camerei, iar Barna vicepremier si USR-PLUS sa primeasca sefia Senatului, insa la negocieri Alianta USR-PLUS nu a dorit aceasta varianta.UDMR ar fi dorit si ei sefia Senatului, insa nu au insistat foarte mult cu acest aspect.

La consultarile de luni de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, liberalii l-au propus premier pe Florin Citu, USR-PLUS pe Dacian Ciolos, PSD l-a propus pe Alexandru Rafila si un guvern minoritar sau unul de uniune nationala, UDMR ar fi avut 2-3 variante pentru sefia Guvernului, insa Kelemen Hunor nu a inaintat vreo propunere de premier si nici nu a precizat numele acestora, iar AUR a venit cu propunerea lui Calin Georgescu.

Klaus Iohannis a declarat luni, dupa consultarile cu partidele pentru desemnarea premierului, ca astazi nu sunt inca intrunite conditiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Seful statului a mai anuntat, ca, dat fiind ca BEC a anuntat atribuirea mandatelor in urma alegerilor din 6 decembrie, convoaca noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

Vasile Dincu: Klaus Iohannis va incerca probabil o noua solutie pentru un premier de centru-dreapta. Nu e exclus un Guvern de uniune nationala

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Ludovic Orban, #Klaus Iohannis presedinte, #usrplus, #stiri politica , #Stiri Ludovic Orban