Schimb de replici intre Orban si Grindeanu: "Nu accept sa fiu criticat de un tulburel care s-a otetit inainte sa devina vin"

Marti, 29 Iunie 2021, ora 17:20 4563 citiri
Ludovic Orban a amintit si de episodul in care Sorin Grindeanu a fost demis din functia de premier de catre PSD FOTO Facebook / Ludovic Orban

Presedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban a raspuns marti, 29 iunie, la acuzele venite din partea social-democratului Sorin Grindeanu de la dezbaterea motiunii de cenzura impotriva guvernului Citu. Orban a amintit de episodul in care Grindeanu s-a "baricadat cu Victor Ponta" la Palatul Victoria.

"Domnule deputat, eu mi-am dat demisia din functia de prim-ministru al Guvernului atunci cand la alegerile parlamentare PNL nu a castigat alegerile, spre deosebire de dvs care atunci cand partidul care v-a sustinut ca prim-ministru v-a carut sa va dati demisia, v-ati baricadat cu Victor Ponta la Palatul Victoria si nu ati putut fi scos decat cu o motiune de cenzura. Domnule Grindeanu, apropo de vechime, nu accept aceasta asertiune. Sa stiti ca vremea aduce cu sine noblete. Vinurile adevarate, odata cu varsta, devin nobile. Nu accept sa fiu criticat de cineva care nici nu a ajuns vin. Un tulburel care s-a otetit inainte sa devina vin. Valoarea si calitatea umana nu are legatura nici cu varsta nici cu vechimea", a afirmat Ludovic Orban in plenul Parlamentului.

De cealalta parte, Sorin Grindeanu a replicat scurt: "Sigur ca exemplele dvs nu pot sa fie decat despre bautura. Doi, macar in cuvantul de mai inainte ati recunoscut ceva. Ca ati pierdut alegerile", a afirmat social-democratul.

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a pornit marti, 29 iunie, la ora 14.00, dezbaterea pe prima motiune de cenzura impotriva guvernului Citu, initiata de PSD. Conform liderului PSD Marcel Ciolacu, ar mai fi nevoie de 18 voturi, in afara de cele ale coalitiei de conjunctura PSD-AUR, pentru ca motiunea sa treaca.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com