Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea

Sambata, 18 Septembrie 2021, ora 15:12
2430 citiri
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Preşedintele PNL, Ludovic Orban FOTO Facebook

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul "a pierdut masiv din încredere" şi după 30 mai, în interiorul formaţiunii, s-a declanşat o luptă "foarte dură", cu instrumente care "nu sunt specifice democraţiei".

"Până în data de 30 mai, lucrurile au funcţionat. PNL a fost stabil, pe un scor de 26-27%. Percepţia asupra PNL a fost o percepţie bună şi PNL avea un potenţial semnificativ de creştere. Orice om care are o minimă obiectivitate ştie acest lucru. Din păcate, după data de 30 mai, a fost declanşată o competiţie în PNL care s-a transformat, din păcate, într-o luptă foarte dură, o luptă în care cele două părţi care au fost implicate în competiţie nu s-au sfiit să folosească instrumente care nu sunt specifice democraţiei şi PNL", a spus Orban, în cadrul Consiliului Naţional al PNL.

El a arătat că a scăzut nu doar încrederea în PNL, ci şi în premier şi în Guvern, dar că nu doreşte să facă publice date în acest sens.

"Realitatea este că astăzi PNL a pierdut masiv din încredere, că doar 15% dintre români mai consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună. Încrederea în Guvern şi în premier prefer să nu v-o spun public, dar toţi puteţi simţi lucrul acesta, în viaţa de zi cu zi, vorbind cu oamenii, comunicând cu oamenii, fie direct, fie pe reţelele de socializare, fie evaluând în mod obiectiv percepţia PNL de către români", a precizat liderul liberal.

Orban a subliniat că este important ca, în cadrul Congresului PNL, fiecare delegat "să judece cu propriul aparat de analiză" şi să ia decizia liber, ţinând cont doar de binele partidului.

"Prin decizii care nu au fost luate cu acordul meu am ajuns într-o criză politică care pune sub semnul întrebării guvernarea de către PNL", a spus el.

Potrivit lui Ludovic Orban, cel care va fi ales preşedinte al PNL trebuie să refacă unitatea partidului, încrederea cetăţenilor în PNL şi să aibă capacitatea de a reface majoritatea parlamentară care să susţină Guvernul şi reformele promise.

"Asta trebuie să facem. Fără mofturi, fără crize provocate artificial, fără niciun fel de toleranţă faţă de inamicul nostru, PSD. Astăzi am votat în Biroul Politic Naţional o rezoluţie care respinge categoric orice formă de înţelegere, de compromis cu PSD", a adăugat liderul liberal.

Orban şi-a exprimat convingerea că PNL nu a câştigat alegerile parlamentare pentru că partidul şi-au asumat răspunderea guvernării în "cea mai grea perioadă pe care a trăit-o România şi lumea civilizată după Al Doilea Război Mondial". Ţinând cont de acest context, Ludovic Orban consideră că scorul obţinut de liberali "a fost mai degrabă un succes decât un insucces".

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Sălaj, Sorin-Alin Pop, a demisionat din partid, împreună cu secretarul general Puşcaş Florin Mihai şi alţi 342 de membri, motivul constituindu-l...
#Ludovic Orban, #presedinte PNL, #Florin Citu, #congres PNL, #alegeri PNL , #Stiri Ludovic Orban