Ludovic Orban, în ziua moțiunii: „Cîțu și susținătorii lui au dus partidul spre faliment. Iohannis trebuie să pună capăt crizei”

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 11:16
3884 citiri
Ludovic Orban, în ziua moțiunii: „Cîțu și susținătorii lui au dus partidul spre faliment. Iohannis trebuie să pună capăt crizei”
Fostul lider PNL Ludovic Orban continuă tirul de critici la adresa lui Florin Cîțu FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat marți, 5 octombrie, în ziua votului moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu, că președintele Klaus Iohanis trebuie să intervină și să pună capăt „de urgență” crizei politice. Acesta a adus apoi critici dure pentru Florin Cîțu, pe care îl acuză că a dus partidul „spre faliment”.

„România are nevoie de un guvern stabil, de o majoritate parlamentară coerentă, care să poată să aplice toate măsurile pentru a diminua efectele negative ale fenomenelor de creștere a prețurilor. Președintele are obligația constituțională de a demara consultări cu partidele parlamentare, în urma cărora să degaje o soluție care să pună punct crizei. Este o urgență pentru România să reușim refacerea coaliției, altfel înseamnă că acționează împotriva interesului fundamental al României. Cred că PNL - după ce va deveni evident azi (marți, n.r.) că Florin Cîțu și susținătorii lui au dus partidul spre faliment și eșec politic grav - trebuie să-și revizuiască întreaga atitudine, să gândească pentru binele României, nu pentru binele lui Florin Cîțu sau a camarilei lui”, a declarat marți, la DigiFM, Ludovic Orban.

Liberalul a adăugat apoi că singura soluție pentru ieșirea din criză este refacerea coaliției de guvernare alături de USR PLUS și explică că ar fi o „iresponsabilitatea” din partea actualului președinte PNL să blocheze orice negociere. Anterior, Florin Cîțu a declarat că va bloca orice negociere cu USR PLUS dacă formațiunea va vota moțiunea de cenzură.

„Trebuie pus punct crizei politice. România are nevoie de un guvern care să se bazeze pe o majoritate parlamentară stabilă, care să fie cu adevărat capabil să facă față provocărilor cu care se confruntă cetățenii. Soluția pe care noi am prezentat-o înainte de Congresul PNL e una foarte simplă - refacerea coaliției. Eu am negociat o coaliție prin care am asigurat o majoritate parlamentară. Refacerea coaliției dintre PNL, USR PLUS și UDMR cu sprijinul grupului minorităților poate oferi majoritatea parlamentară.

De altfel, refacerea coaliției poate fi foarte simplă odată cu dispariția lui Florin Cîțu, crede fostul lider PNL. (...) Mi se pare o declarație iresponsabilă, care nu ține cont de interesul fundamental al României. Țara nu mai poate sta în criză, nu mai poate lăsa cetățeanul român lipsit de instituții fundamentale care să funcționeze în deplină capacitate”, a conchis Ludovic Orban.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului dezbate și votează marți, 5 octombrie, de la ora 12.00, moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva guvernului Cîțu. Matematic, moțiunea are cele mai mari șanse să treacă, după ce atât USR PLUS cât și AUR au anunțat că vor vota „pentru”.

Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
Elena Lasconi susține că e hărțuită de instituțiile statului: "M-ați omorât! Președintele nostru este o persoană inexistentă / Mi s-a propus să intru în PNL"
Elena Lasconi susține că e hărțuită de instituțiile statului: "M-ați omorât! Președintele nostru este o persoană inexistentă / Mi s-a propus să intru în PNL"
Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a declarat, luni 25 martie, că a angajat o casă de avocatură pentru că se consideră hărțuită de instituțiile statului. Lasconi a mai...
#Ludovic Orban PNL, #motiune de cenzura PNL, #Florin Citu premier, #Klaus Iohannis presedinte, #Presedintele Romaniei, #coalitie de guvernare pnl usr plus , #Stiri Ludovic Orban