Ludovic Orban: „Vă dați seama cât de lipsit de experiență e Florin Cîțu. E prima oară în istorie când sunt două moțiuni împotriva guvernului”

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 15:55 3977 citiri
Fostul președinte PNL Ludovic Orban l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis FOTO Facebook / Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat marți, 28 septembrie, că Florin Cîțu are șanse minime de a rămâne premier și a subliniat că este prima oară în istoria României când sunt depuse două moțiuni de cenzură împotriva guvernului.

Întrebat despre ce legitimitate ar putea avea Florin Cîțu ca nou președinte al PNL în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, Ludovic Orban a subliniat că încă de la congresul liberalilor a atenționat că Florin Cîțu are șanse minime de a rămâne premier.

„Eu le-am comunicat delegaților de la congres faptul că Florin Cîțu are șanse minime de a rămâne în funcția de premier. (...) La moțiunile de cenzură voi vota împotriva moțiunilor”, a afirmat Ludovic Orban.

Fostul lider PNL a subliniat apoi că este prima oară în istorie când există două moțiuni împotriva executivului

„Vă dați seama cât de lipsit de experiență politică trebuie să fii ca să provoci împotriva guvernului două moțiuni de cenzură. E pentru prima oară în istorie”, a mai precizat Orban.

În final întrebat dacă președintele Klaus Iohannis poate rezolva această criză politică, Orban s-a arătat sceptic.

„Dacă nu a pus capăt în aproape patru săptămâni nu știu ce se mai poate aștepta de la domnul Iohannis. În percepția publică Iohannis e considerat principalul vinovat de declanșarea crizei”, a conchis Ludovic Orban.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News