Orban solicită demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL. „Ar trebui să cer și demisia președintelui Iohannis, dar o fac degeaba”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 13:30 6295 citiri
Fostul lider PNL Ludovic Orban cere demisia inclusiv a președintelui Klaus Iohannis FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul lider al PNL Ludovic Orban i-a cerut miercuri, 20 octombrie, demisia actualului șef al liberalilor, Florin Cîțu, pe care îl consideră vinovat, alături de președintele Klaus Iohannis, de declanșarea crizeri politice, pandemice și economice.

„Vinovatul principal pentru declanșarea crizei politice este Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă pentru a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, un om care nu mai avea nicio șansă să conducă guvernul sunt cauzele care au dus la această criză politică, pandemică și economică”, a declarat Ludovic Orban miercuri la Parlament, după ce guvernul Cioloș a fost respins la votul de învestitură.

Orban a solicitat apoi demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte a PNL.

„Solicit public demisia din funcția de președinte al PNL al lui Florin Cîțu. Florin Cîțu a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate. A executat orbește toate ordinele primite fără să țină cont de consecințele dramatice pentru România. Florin Cîțu e o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluție rațională pentru această criză. Odată cu Cîțu ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut.

Ar trebui să cer și demisia președintelui Klaus Iohannis, dar o fac degeaba. Îl somez să renunțe la ambiția bolnavă”, a conchis Ludovic Orban.

Executivul condus de premierul desemnat Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, la votul de învestitură din Parlament după ce doar 88 de aleși au votat în favoarea guvernului. Pentru a trece, Cioloș avea nevoie de partea sa 234 de voturi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News