Ludovic Orban, înaintea ședinței în care se va propune excluderea sa din PNL: „Am venit să le spun colegilor mei că trebuie să plece ei, nu eu”

Vineri, 12 Noiembrie 2021, ora 11:44 2014 citiri
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul președinte PNL Ludovic Orban a lansat vineri, 12 noiembrie, noi atacuri la adresa actualului lider al partidului Florin Cîțu, dar și a președintelui Klaus Iohannis, înaintea Biroului Executiv al PNL, la care se va discuta, printre altele, și despre excluderea lui Orban.

„Conducerea nelegitimă e vinovată de criza politică din România și a hotărât să bată palma cu PSD în condițiile în care PNL s-a comportat ca cel mai mare dușman împotriva PSD. Acești domni, ca să le zic așa cu ghilimele, vor să propună excluderea mea din PNL. Oricum vreau să mă delimitez de toate deciziile aberante luate de președintele Iohannis, președintele Cîțu, care au aruncat țara într-o criză gravă, au distrus coaliția și au preferat un alalcac jenant cu principalul adversar politic, PSD”, a declarat vineri Ludovic Orban.

Fostul șef al liberalilor a mai precizat că-i va transmite lui Florin Cîțu în cadrul reuninii liberale că „nu este calificat să conducă nici măcar o administrație de scară de bloc”. de asemenea, acesta consideră că, prin alianța cu PSD, actuala conducere a partidului s-au autoexclus singuri.

„Dacă se bate palma cu PSD e ultimul lucru pe care pot să-l accept de la acești indivizi care au confiscat sigla PNL și care au aruncat în derizoriu tot ce înseamnă idei, valori principii liberale. (...) Am venit să le spun colegilor mei că trebuie să plece ei, nu eu. Totul ajunge la judecata oemnilor și a lui Dumnezeu. Ei pot decide ce vor ei. Din punctul meu de vedere s-au autoexclus din rândul oamenilor onorabili”, a conchis Ludovic Orban.

Biroul Executiv al PNL va dezbate în şedinţă, vineri,12 noiembrie, la ora 11,00, despre negocierile avute cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern.

Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au avut, marţi, primele negocieri oficiale pentru formarea unei majorităţi. Începând de miercuri, echipele PNL şi PSD au avut discuţii pe capitolele programului de guvernare.

De asemenea, în şedinţa BEx al PNL se va discuta despre propuneri pentru şefia SRTv şi SRR.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat recent că în şedinţa BEx se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban, urmând să se ia o decizie în acest sens.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com