Ce șanse de reușită ar avea Ludovic Orban dacă ar înființa un nou partid. Sociolog: „Să nu se lupte cu PNL-ul”

Duminica, 10 Octombrie 2021, ora 12:21
6806 citiri
Ce șanse de reușită ar avea Ludovic Orban dacă ar înființa un nou partid. Sociolog: „Să nu se lupte cu PNL-ul”
Ludovic Orban a pierdut recent șefia PNL

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, este de părere că un eventual demers al fostului lider liberal Ludovic Orban de a înfiinţa o nouă formaţiune politică ar putea avea succes, cu condiţia ca noul partid politic „să nu se lupte cu PNL-ul”.

„PNL-ul are tradiţia despărţirilor şi aripilor, încă din 90. PNL – AT, PNL 93, au mai multe experimente care au reuşit. Eu aş putea să spun, văzând şi atitudinea parlamentarilor care-mi sunt colegi şi chiar a unor lideri importanţi din Transilvania, aş spune că în acest moment Orban ar avea o şansă dacă ar reuşi să facă un fel de partid care să nu fie neapărat, să se lupte cu PNL-ul, aşa cum se încearcă la noi.

Deci să încerce o altă cale liberalistă, pentru că Cîţu a reuşit să dilueze oarecum – chiar dacă mă aşteptam la un libertarian ca el să lucreze un pic ideologic, să meargă pe această variantă - a făcut numai chestii care au vrut să fie pragmatice. Deci ar putea să facă asta, mai ales că lumea percepe, şi în lumea liberală se percepe că i s-a produs o mare nedreptate, pentru că i s-a luat scaunul înainte de congres. Are un statut de victimă. Şi pierzându-şi încrederea Cîţu, care la început poate că a fost o speranţă – a reuşit să urce la încredere până spre 30%, acum a coborât sub 10% - dar cumva el a câştigat prin comparaţie”, a afirmat Vasile Dîncu duminică, la Prima TV.

El l-a catalogat pe Orban drept un lider vechi pe scena politică, un politician care respecta cutumele, „un pic mai maleabil decât alţii”, un politician care „avea un anumit echilibru chiar dacă nu se comporta cu adversarii politici foarte bine”, şi care „nu forţa foarte mult, aşa cum a făcut Superman”.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat în urmă cu o săptămână că tot ce s-a întâmplat la Congres l-a "marcat profund" şi că se gândeşte dacă mai are ce să caute "în această gaşcă", una "care a călcat în picioare lucruri fundamentale care ţin de democraţie". "Când voi fi convins că PNL a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcţie politică care să continue trecutul PNL", a afirmat el.

Vineri, el a precizat că nu a discutat, deocamdată, cu parlamentarii care îl susţin despre o eventuală demisie în bloc din partid. "Dacă colegii mei vor persista în speranţa absurdă de a obţine voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar, evident că există posibilitatea să ne despărţim", susţine el.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Ludovic Orban, #orban partid, #PNL, #presedinte PNL, #vasile dincu , #Stiri Ludovic Orban