Ludovic Orban numește vinovații pentru desemnarea lui Florin Roman la Cercetare. Ce post important urmărea, de fapt, fostul ministru liberal

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 21:00 7005 citiri
Fostul lider al PNL spune că Florin Roman își dorea să conducă Ministerul Dezvoltării FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, 15 decembrie, că cei care trebuie să dea explicații privind desemnarea lui Florin Roman în funcţia de ministru al Cercetării sunt premierul și actualul lider al partidului, Florin Cîțu. Orban a precizat că Roman și-ar fi dorit, de fapt, funcția de ministru al Dezvoltării.

”Cred că pe tema desemnării domnului Roman ca ministru trebuie să vă răspundă domnul Cîţu şi cu domnul Ciucă”, a declarat fostul lider al PNL, miercuri, la Realitatea Plus.

Întrebat dacă nu el l-a promovat în funcţii pe Florin Roman, în perioada când era preşedintele PNL, Orban a răspuns că nu l-a susținut pentru poziţia de ministru.

”Pot să vă mai spun un alt lucru, că un premier chiar şi interimar poate să se documenteze cu privire la fiecare candidat la funcţia de ministru, de secretar de stat, de preşedinte de agenţii sau autoritate, şi poate să primească documente foarte serioase cu privire la activitatea, cariera profesională, studiile, etc. Eu nu l-am susţinut. Dimpotrivă, domnul Florin Roman a început să mă injure pe mine după negocierile pe care le-am purtat pentru că domnul Roman, în timp ce noi purtam negocieri pentru construirea unei majorităţi parlamentare după 6 decembrie, începuse să îşi facă campanie în interiorul partidului să fie ministru al Dezvoltării. Şi atunci când s-a pierdut Ministerul Dezvoltării la negocieri, a fost foarte supărat pe mine şi de atunci a început să mă atace. Nouă luni de zile m-a atacat constant. A fost omul care cred că a dus cea mai virulentă campanie împotriva mea, de cele mai multe ori cu calomnii, cu minciuni, spunând lucruri care nu nicio legatură cu realitatea politică”, a conchis Orban.

Florin Roman a demisionat miercuri din funcția de ministrul al Cercetării și Digitalizării, în urma acuzațiilor de plagiat. Interimatul va fi asigurat de Virgil Popescu, ministru al Energiei

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News