Ludovic Orban și alți 16 parlamentari au demisionat din PNL: „Am fost obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut aproape toată viaţa” VIDEO

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 16:37 4531 citiri
Fostul lider PNL a plecat din partid FOTO Facebook/ Ludovic Orban

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a demisionat marți, 23 noiembrie, din partid. Aceeași decizie a fost luată și de alți 16 deputați și senatori care se dezafiliaseră de la grupurile parlamentare liberale.

Cei 17 și-au depus demisiile la sediul central al partidului.

”Astăzi este o zi crucială, o zi în care am fost pur şi simplu obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut aproape toată viaţa adultă”, a declarat Orban.

Printre demisionari se mai află Ionel Dancă şi Adrian Oros. Acesta din urmă a acuzat că actuala echipă ”a călcat în picioare” atât tradiţia, cât şi istoria PNL, transformându-l într-un partid

”nefrecventabil”.

PNL este acolo unde există oameni care cred cu tărie în valorile liberale, respectă istoria înaintașilor noștri, unde sunt români care cred cu adevărat în șansa ca România să ocupe locul pe care îl merită în rândul națiunilor lumii. Sub sigla PNL nu a mai rămas decât o carcasă goală populată de oameni care nu fac altceva decât să întineze memoria înaintașilor noștri”, a mai spus fostul lider liberal.

Orban a anunțat că, alături de ceilalți liberali care au demisionat, vor pune bazele unui nou partid.

”Demisia nu este un sfârșit, ci este un început. Nu mă las, oricâte aluzii și amenințări am primit de-a lungul ultimelor luni, eu sunt un om care se bate cu toată forța pentru lucrurile în care crede. Vom începe împreună o construcție solidă, care să se bazeze pe oameni de caracter, pe oameni de onoare, pe oameni harnici, pe oameni cu frica lui Dumnezeu”, a spus acesta.

Fostul lider al PNL a criticat dur alianța cu PSD, subliniid că, ”din adversar al ciumei roșii și din medicament împotriva ciumei roșii, partidul s-a transformat într-un răspândac al ciumei roșii și nu este altceva decât un PSD mai mic și mai nepriceput”.

„La ora actuală, toți cei care cred că România nu se poate construi decât prin inițiativă individuală, prin creativitate, prin libertate, prin egalitate de șanse, prin realizarea de valoare adăugată, prin cercetare, prin inovare, prin digitalizare, prin punerea în acțiune a tuturor energiilor aflate în societatea românească au nevoie de reprezentare politică”, a adăugat Ludovic Orban.

Pe 26 octombrie, Ludovic Orban a plecat din grupul PNL de la Cameră, devenind deputat neafiliat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com