Orban, despre desemnarea lui Dacian Cioloș: ”Este mai degrabă o cacialma ce are ca efect prelungirea crizei” VIDEO

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 11:41 2232 citiri
Ludovic Orban este presedintele demisionar al Camerei Deputatilor FOTO: Facebook/ Ludovic Orban

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat marţi că decizia preşedintelui de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice, precizând că Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate parlamentară. El a subliniat că soluţia ar fi fost desemnarea unui premier din partea PNL, altul decât Florin Cîţu.

”Din data de 1 septembrie România se confruntă cu o criză politică și guvernamentală provocată de decizia unilaterală a premierului Cîțu de a demite ministrul justiției fără nici un fel de consultare a coaliției. România se confruntă cu o criză sanitară gravă provocată de explozia de infectări cu Covid”, a declarat Orban.

Fostul președinte al PNL a mai subliniat că ”România se confruntă cu o situație economică dramatică, care pune în pericol veniturile românilor ca urmare a creșterii prețurilor la combustibil, la alimente, la medicamente”.

”Decizia de ieri, o cacialma”

”Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că România și românii au nevoie de un guvern stabil, care să beneficieze de o majoritate parlamentară, care să susțină toate măsurile.

Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacialma, care nu numai că are ca obiectiv soluționarea crizei, ci are ca efect prelungirea crizei politice și guvernamentale și adâncirea crizei”, a mai spus Orban.

Fostul lider PNL a mai spus: ”Este evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România, că în ciuda bunelor intenții ale USR PLUS și Dacian Cioloș, desemnarea ca prim ministru a lui Dacian Cioloș nu ține cont de principiul loialității constituționale și desemnarea se face în persoana unui premier care are cu adevărat șansa formării unei majorități”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News