Ludovic Orban atacă noua coaliție de guvernare: "Este un guvern din trei formațiuni, care unul trage hăis, altul cea"

Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 23:12 2385 citiri
Fostul lider PNL Ludovic Orban FOTO Facebook/ Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la România TV, că actuala guvernare formată din PSD, PNL și UDMR își urmărește interesele și că actuala conducere răspunde la comenzile primite de la președintele Klaus Iohannis.

„Este un guvern din trei formațiuni, care unul trage hăis, altul cea. Decizia extrem de dificilă de a mă separa de Iohannis și PNL a fost luată când s-a decis colaborarea cu PSD. Am încercat să-i conving pe colegi să voteze împotriva alianței, dar au ținut cont de ce a vrut Klaus Iohannis.

Această conducere răspunde la toate comenzile primite de la Iohannis. A făcut PNL prizonier într-o coaliție de guvernare, în care se vede că PSD taie și spânzură. Eu am preferat să plec în opoziție”, a declarat Orban.

„Klaus Johannis nu m-a iubit niciodată, nu sunt pupincurist. Am avut o colaborare apropiată, am avut un parteneriat apropiat.

Ruptura de Klaus Iohannis s-a produs când Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la conducerea PNL. Iohannis l-a împins pe el și pe gașca demolatoare. Am mai avut câteva schimburi de mesaje cu președintele, dar nu un dialog. A fast o comunicare atunci când Cîțu l-a demis pe Stelian Ion. Ruperea coaliției este opera lui Klaus Iohannis.

Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Va fi premier, într-o alianță cu PSD. De ce vorbeau ei de un plan pe 7 ani”, este de părere Ludovic Orban.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com