Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”

Joi, 16 Septembrie 2021, ora 20:528927 citiri
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Ludovic Orban o acuză pe Gorghiu că a ocupat funția promisă pentru Marcel Vela FOTO Facebook / Alina Gorghiu

Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat funcția din Parlament deși inițial ar fi fost stabilit ca postul să fie ocupat de Marcel Vela.

"Trebuie să ştiţi că în sală se găsesc trei prieteni buni, Virgil Guran, Marcel Vela şi cu Alexandru Nazare, care pur şi simplu gaşca Gorghiu-Cîţu i-a considerat inapţi să deţină vreo funcţie în conducerea Senatului sau în conducerea Grupului de la Senat, deşi noi am stabilit la începutul legislaturii când aveam un singur post de vicepreşedinte al Senatului că din sesiunea de toamnă, când obţinem al doilea post de vicepreşedinte al Senatului, postul acela va fi ocupat de Marcela Vela, pentru că Marcel Vela a renunţat la preşedinţia Comisiei de Apărare, după ce nu a mai fost nominalizat în Guvern şi asta a fost înţelegerea.

Echipa demolatoare nu s-a mai ţinut de cuvânt şi deşi era absolut firesc şi după rezultate şi după personalitatea, munca domnului Marcel Vela să ocupe postul de vicepreşedinte al Senatului, poziţia de vicepreşedinte al Senatului este ocupată de un senator de care nu ştiu dacă dumneavoastră aţi auzit, Nicolae Neagu. Vă spune ceva numele acesta? Nu l-am văzut niciodată la nivel naţional, îl cunosc, evident", a afirmat Ludovic Orban la prezentarea moţiunii "PNL - Forţa Dreptei" în Comitetul Director al PNL Caraş-Severin.

El a lansat critici la adresa Alinei Gorghiu, despre care a afirmat că a fost "fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL".

"Virgil Guran a fost felicitat într-o parşivenie maximă pentru activitatea depusă de Alina Gorghiu care s-a ocupat cu asiduitate de toată zona guvernamentală să-I împiedice pe senatori să voteze aşa cum le dictează conştiinţa pentru lider de grup, după ce l-au schimbat pe Virgil Guran. Alex Nazare a candidat contra Alinei la vicepreşedinte al Senatului. (…) Şi pe tine te-a felicitat? Te-a felicitat că ai pierdut, era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL şi au ajuns în funcţii nişte oameni a căror inclusiv moralitate este dubioasă şi nu înţeleg de ce nu este suspendat din funcţie un preşedinte de filială care este sub control judiciar şi nu numai că nu a fost suspendat din funcţie, dar a fost şi ales secretar la Senat, preşedintele de la Teleorman. Dar sigur că pe acesta nu-l văd ochii ageri care au avut grijă să vadă alţi colegi de-ai noştri care au avut diferite probleme prin justiţie şi care evident că au trebuit să se suspende. Atunci când eşti în tabăra bună nu te vede atunci cine trebuie să te vadă, nu numai că nu eşti bun să ocupi funcţii, dar ar mai trebui să stai un pic pe bară", a declarat Orban.

Ulterior, el a menţionat că şi-a început discursul "un pic mai răutăcios" deşi nu este firea sa, el descriindu-se drept "un om de construcţie, sunt un om care iubesc oameni, un om de echipă".