Ludovic Orban, mesaj pentru liberalii din Teleorman: „Pe 25 septembrie trebuie ales un lider, nu un șef. Nu trebuie să ne jucăm cu soarta PNL”

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 17:401269 citiri
Ludovic Orban, mesaj pentru liberalii din Teleorman: „Pe 25 septembrie trebuie ales un lider, nu un șef. Nu trebuie să ne jucăm cu soarta PNL”
Ludovic Orban, presedintele PNL FOTO Facebook/ Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, 13 septembrie, în fața liberalilor din Telorman că aceștia trebuie să aleagă un lider, „care să aibă cu adevărat capacitatea de a conduce spre o bună guvernare și spre victorii”, și nu un șef. Liberalii intră în ultimele două săptămâni de campanie înaintea congresului din 25 septembrie.

„Le-am spus liberalilor din Teleorman, astăzi, la prezentarea moțiunii mele, ”PNL-Forța Dreptei” că eu nu pot și nu voi accepta ca în Partidul Național Liberal primarii partidului să fie umiliți, puși la colt, amenințați că nu vor avea acces la resurse dacă nu sprijină un anumit candidat.

Așa ceva este de neacceptat, iar dacă eu aș fi primar și ar veni cineva din conducerea județeană să-mi spună că dacă tu votezi cu Orban nu vei primi proiecte pe PNDL 3 sau din fondul de rezervă, primul lucru pe care l-aș face ar fi să o spun public, la prima ședință a Partidului Național Liberal și aș dezvălui identitatea persoanei respective.

Nu putem trăi cu frica în sân, nu putem accepta la nesfârșit ca demnitatea noastră să fie călcată în picioare, să fim amenințați, șantajați, să ni se arate pisica dacă ne comportăm firesc. Dacă ai acceptat o dată lațul de gât, o să duci lațul toată viața.

În loc de pace și stabilitate, premierul pe care l-a susținut partidul a oferit o criză politică, un scandal politic care umple televizoarele de reproșuri, de scoatere a ochilor, în loc ca noi să le spunem oamenilor lucrurile bune pe care le facem.

Pe 25 septembrie se alege președintele PNL, care este piesa fundamentală în arhitectura leadership-ului partidului. În fruntea partidului trebuie ales un om care să aibă cu adevărat capacitatea de a conduce spre o bună guvernare și spre victorii. Pe 25 septembrie trebuie ales un lider, nu un șef, pentru că numai un lider puternic poate cu adevărat să conducă respectând membrii partidului, comunicând cu ei, acceptând critici și sugestii de la baza partidului. Iar eu cred că mi-am demonstrat această capacitate.

Nu trebuie să ne jucăm cu soarta Partidului Național Liberal, pentru că pe 25 Septembrie nu este o alegere între un bine și mai puțin bine. 25 Septembrie este, din ce în ce mai clar, o alegere între ceva bun și ceva rău pentru partid și este chiar o alegere între a fi, sau a nu fi”, a scris Orban pe pagina sa de Facebook.