Orban îl acuză pe Florin Cîțu că își dorește premier de la PSD doar pentru a rămâne cel mai puternic om din PNL

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 22:27 2686 citiri
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a lansat noi acuzații la adresa lui Florin Cîțu FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, 14 noiembrie, că actualul lider al liberalilor Florin Cîțu își dorește un premier social-democrat. ”După părerea mea, Cîțu preferă premier de la PSD. Ca să nu fie altcineva mai important, altcineva care să aibă o funcție mai importantă decât el în partid”, a explicat Orban în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Orban se declară șocat de informațiile de astăzi care arată că președintele Iohannis va decide ce candidat vor propune PNL și PSD pentru funcția de premier. ”Se duc la judecată să hotărască Iohannis. Asta e țară democratică să hotărască Iohannis ce candidat să dea partidele?”, a mai spus fostul lider al PNL.

În urma negocierilor de duminică dintre PSD și PNL s-a decis ca într-o întâlnire informală cu președintele Iohannis să se meargă cu două variante, pentru viitorul premier, președintele urmând să decidă.

Prima variantă este să se convină printr-un protocol între cele două partide desemnarea unui premier prin rotație, iar cea de-a doua variantă spune ca fiecare partid să meargă cu o propunere, iar președintele Klaus Iohannis să aleagă una dintre ele.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News