Florin Cîțu vrea să-l schimbe pe Ludovic Orban de la șefia Camerei Deputaților. Ce-l încurcă SURSE

Autor:Filip Man
Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 13:3810484 citiri
Florin Cîțu vrea să-l schimbe pe Ludovic Orban de la șefia Camerei Deputaților. Ce-l încurcă SURSE
Președintele PNL Ludovic Orban a fost luat la țintă de tabăra Cîțu FOTO Facebook / Ludovic Orban

Premierul Florin Cîțu, dar mai ales locotenenții săi Alina Gorghiu și Florin Roman vor să-l schimbe rapid pe Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe motiv că a convocat ședința de plen pentru citirea moțiunii de cenzură, susțin surse politice pentru ziare.com. Problema e liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, care nu face parte din #echipacastigatoare, deci încurcă planul.

Ca Ludovic Orban să fie schimbat de la șefia Camerei Deputaților, liderul grupului PNL, Gabriel Andronache, trebuie să propună revocarea șefului său de partid. Or, Gabriel Andronache e parlamentar de Brașov, filială care-l susține pe Ludovic Orban în competiția cu Florin Cîțu. Adrian Veștea, liderul PNL Brașov, este unul dintre oamenii de bază ai echipei Orban.

În plus, Gabriel Andronache nu poate fi schimbat de la șefia grupului parlamentar, în condițiile în care toate mutările în funcțiile parlamentare au fost operate la începutul sesiunii, săptămâna trecută.

Cel care insistă permanent ca Orban să fie schimbat e deputatul Florin Roman, care ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Desigur, Roman râvnește la a treia funcție în stat.

Ce spune articolul 26 din regulamentul Parlamentului:

“Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News